02 joulukuuta 2007

Lehtikatsaus / Levymessut


Ei tämä itse asiassa ole mikään "lehtikatsaus". Lähinnä vain huomio siitä, että Helsingin Sanomien NYT-liite on ehkä kehittymässä taas hieman parempaan suuntaan. Joskus muinoin NYT:issä oli parasta se, että se oli kiinnostava sekoitus ajankohtaista asiallista asiaa ja ajankohtaista kevyempää viihdykettä. Oikeasti mielenkiintoiset asialliset jutut ovat viime vuosina loistaneet poissaolollaan, mutta tämän syksyn aikana lehti on selvästi alkanut hakea taas uutta tasapainoa.

Esimerkiksi tämän viikon kansijuttu Suomesta eräänlaisena luokkayhteiskuntana oli melko hyvä, vaikka yksittäisten ihmisten haastattelujen taustaksi olisi voinut ehkä esittää vielä enemmän yleistä pohdintaa asiasta. Ajattelevatko ihmiset kuuluvansa johonkin tiettyyn luokkaan? Onko sellaisia oikeasti tänä päivänä olemassa? Miten luokat jaotellaan ja erotetaan toisistaan? Toimivatko ihmiset luokkansa mukaisesti?

Luulen, että jutussa esiintynyt 56-vuotias työtön yksinhuoltaja ei voi olla tuntematta jonkinasteista kateutta tai ärsyyntymistä tai hämmästystä, kun samassa lehdessä eri jutussa parin sivun päässä nuori muotisuunnittelija määrittelee "hyvien farkkujen" hinnaksi 400 - 1000 euroa. Ainakin minusta kontrasti tuntui jotenkin mauttomalta. Mutta juuri tällainen tavallaan on NYT:in vahvuus...

Muuta: Eiliset Levymessut olivat oikein hyvät. Vaikka etukäteen luvattuja ruotsalaisia myyjiä olikin paikalla vain yksi, kotimaisillakin oli paljon vaihtelevaa tarjontaa ja hinnat kohdallaan. Hankin seuraavat levyt:

Black Rebel Motorcyble Club - Baby 81 Vuosi alkaa kohta olla lopuillaan ja nyt on viimeistään aika tutustua "tuoreina" niihin tämän vuoden levyihin, joihin ei ole ehtinyt perehtyä. Baby 81 olisi oikein hyvä levy kuunneltavaksi lauantai-iltaisin ennen ulos lähtemistä (tosin sellainen käyttö taitaa jäädä valitettavan vähäiseksi... ;-)) MP3: Berlin [lähde]

Style Council - Classic Kokoelma kerää yhteen Paul Wellerin uran keskivaiheet, jotka ovat valitettavan väheksyttyjä. The Style Council teki parhaimmillaan hienoa sinisilmäsoulia. MP3: You're The Best Thing [lähde] (Vastustamattoman 80-lukuisella tavalla imelä mutta samalla vilpitön kappale!)

Eri esittäjiä - The Burt Bacharach Collection Yksi parhaista löydöistä ikinä! Tupla-CD maksoi vain €7 ja sisältää kaikki Burt Bacharachin klassikkosävellykset legendaaristen artistien esittämänä! Laulajina toimivat mm. Dionne Warwick, Tom Jones, Dusty Springfield ja Aretha Franklin. On aivan käsittämätöntä, että yksi ihminen on voinut säveltää näin monta näin täydellistä pop-kappaletta! MP3: Dionne Warwick - Walk On By, I Say A Little Prayer [molempien lähde]

Muut levyt messuilta: McAlmont & Butler - Bring It Back, The Cardigans - For What It's Worth -single, Pulp - The Sisters E.P. ja The Thrills - Don't Steal Our Sun -single.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

BRMC uutiset tullut missattua, osin varmaan sen takia että Howl ei oikeen kiinnostanut. Baby 81 vaikuttaa kuitenkin oikein hyvältä - täytynee hankkia.

t: lokaali

Pete P. kirjoitti...

Joo, Howl oli jotain ihme akustista bluesia, tää on taas vanhantyylistä meininkiä. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...