03 joulukuuta 2007

Parturiarvostelu: The Barber Shop, Fredrikinkatu 19

Hyvän parturin löytäminen on melko vaikeaa. Yleisin ongelma on se, että hiuksesi leikkaa 1970-luvulla tyylioppinsa saanut keski-ikäinen täti, jonka asiakaskunnan enemmistön muodostavat semi-sokeat mummot, jotka eivät niinkään välitä hiustenleikkuun lopputuloksesta kuin mahdollisuudesta päästä juomaan ilmaista kahvia ja päivittelemään sairauksiaan eläville olennoille. Olen jopa kerran lähtenyt eräältä tällaiselta tätiparturilta pois maksamatta, kun tulos oli niin järkyttävä.

Pari viime vuotta olen käynyt hauskoilla ja taitavilla vietnamilaisilla partureilla Kluuvissa, mutta jokin aikaa sitten heidän liikkeensä muuttui perusparturista jonkinlaiseksi lifestyle-kylpyläksi ja vaikuttaa nyt niin fiiniltä, ettei sinne oikein enää uskalla mennä. Siellä saa lievästi paheksuvia katseita, jos haluaisi vain hiuksensa leikatuksi eikä mitään mintunlehtialoeveravuorikristalli-naamahoitoja.

Taas parturipakolaiseksi joutuneena päätin siis kokeilla City-lehden "Kaupungin parhaaksi" valitsemaa The Barber Shop -parturiliikettä Fredrikinkadulla. Vaikka City yleensä onkin rasittavien teko-snobistelijoiden lehti, tällä kertaa se osui täysin oikeaan.

The Barber Shopissa on kaikki kohdallaan: leikkaus, hinta ja etenkin tunnelma! Parturimestari Rody Maherilla on perusenglantilaisen lädin univormu (kalju kuontalo, suuri hopeinen panssariketju ja Fred Perry -pikee), hän tietää huonostakin selityksestä minkälaisen hiusmallin asiakas haluaisi, leikkaa sen taidokkaasti (käyttäen myös veistä - tärkeä yksityiskohta!) ja soittaa samalla stereoistaan mielenkiintoista musiikkia. Pääsin kuulemaan mm. tulevan I'm Not There -elokuvan soundtrackia sekä Calexicoa, josta hra Maher kertoi keikkamuistoja Lontoon Shepherd's Bushista.

Tuokio The Barber Shopissa on siis täysin päinvastainen elämys kuin käynti jossain keskustan partureissa. Ei tätejä, ei Radio Suomipoppia, ei koneella kynittyä niskatukkaa. Tilalla casuaalia brittimeininkiä, tyylikästä musiikkia ja selkeän hyvä hiustenleikkuu. Suosittelen.

5/5

MP3: Super Furry Animals - Ice Hockey Hair [lähde]

Edit klo 23.20:
MP3: Willie Nelson & Calexico - Señor (Tales Of Yankee Power) [lähde] Tämä on siis edellämainitulta I'm Not There -soundtrackiltä, jossa nimekkäät artistit versioivat Bob Dylania. Mahtavan tyylikkään synkkä meksikolaisvaikutteinen countryballadi, jonka loppupuolella oleva espanjaksi laulettu osa tekee viimeistään vaikutuksen (vaikka minulla ei ole aavistustakaan, mitä siinä sanotaan).

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

He-heei, nyt kyllä jäi vaivaamaan tuo tätiparturitapaus. Mitä sanoit? Mitä täti sanoi? Lähettikö perässä laskun ja/tai haasteen? :)

Pete P. kirjoitti...

Täti oli Helsingin yliopiston opiskelijakalenterissa halpoja leikkauksia mainostava Tuire Mikkonen (tms., joku Mikkonen kuiteskin) Vuorikadulta.

Aloitin kysymällä, leikkaako hän veitsellä: ei ollut kuullutkaan sellaisesta. No ajattelin että leikkaisi sitten saksilla kuitenkin. Mutta ajeli vaan koneella joka puolelta, vaikka sanoin ettei tarvitse edes lyhentää paljoa.

Sanoin, etten katso voivani maksaa, koska en ollut saanut sitä "tuotetta" jota olin ollut ostamassa. Mielestäni tämä oli aivan reilua. Eikä siinä voi oikein estellä, jos vaan jättää maksamatta. Mitä se tekisi, ottaisi väkisin VisaElectronin mun taskusta ja väärentäisi mun nimikirjoituksen?

Taisi se sanoa, ettei tarvitse enää tulla toiste. Aivan kuin olisin menossa.

Siis joku Mikkonen Vuorikadulta. Varokaa!

Anonyymi kirjoitti...

WTC Barbers on parturien pikaruokapiste - hutiloitua & hätäiltyä epätasalaatuista sekoilua asiakkaan hiusten kanssa.

Viimeisen kerran jälkeen jouduin leikkaamaan kaljuksi kun hiukset muistuttivat lähinnä turkkilaisen kebab-pizzerian pitäjän kuontaloa (enkä nyt puhu hyvistä tai tyylikkäistä kebab-pizzerioista).

Ei olisi pitänyt kyllä maksaa. Kyseinen naisparturi oli niin kielitaidoton muutoinkin että ihmettelin miten lainkaan ymmärsi mitä halusin.

t: lokaali

Pete P. kirjoitti...

Joo! WTC (kokonaisuudessaan, koko talo) on sellainen parturien Bermudan Kolmio... Voi sieltä päästä pois ihan ehjänäkin, mutta aina ei käy hyvin.

En kyllä haluaisi ajaa kokonaan kaljuksi missään tilanteessa. Olin 2004 klani ja oikeesti kesti 2 vuotta saada decentit hiukset.

Anonyymi kirjoitti...

WTC:ssä asioidessa pitää käyttää pelisilmää. Automaattinen totaalilyttääminen ei ole millään tasolla perusteltua, etenkin kun muistaa itse jutussa mainitun Rodynkin leikanneen WTC Barbersilla vielä viime vuoden puolella.

Pete P. kirjoitti...

Fair play, hyvä esimerkki siitä ettei kannata yleistää!

Anonyymi kirjoitti...

Heippa,

On hyvä, että arvostelua tulee, WTC Barbers varsinkin on tällä hetkellä itseäni hyvin lähellä.

WTC Barbersin palvelun taso kertoo vain ja ainoastaan yhdestä asiasta: Firmalla pyyhkii todella hyvin. Asiakkaita näyttää lappaavan koko ajan sisään ja ulos ilkeistä kommenteistanne huolimatta. Paikan pomolla Danielilla on todella välähtänyt: On erinomainen liikeidea perustaa parturi-kampaamo on-demand periaatteella, siis ilman ajanvarausta.

Reunahuomautuksena todettakoon vielä: Tässä sietämättömän ulkonäkökeskeisessä yhteiskunnassa on äärimmäisen kunnioitettavaa, että joku ylipäätään uskaltaa ryhtyä parturi-kampaajaksi. Kunpa kukaan ei ikinä olisi keksinyt peiliä.

Pete P. kirjoitti...

Tästä postauksesta on nyt melkein vuosi ja olen sen jälkeen käynyt pelkästään Rody Maherin liikkeessä. Siellä saa niin hyvän leikkauksen, että tyyli pysyy kuosissa monta kuukautta, ilman että tarvitsee käydä yhtään säätämässä. Ja kaikki vastaantulijat on kehuneet. Joten suosittelen edelleen Fredrikinkadun Rody Maheria!

Juha Pakkarinne kirjoitti...

Mjoh, tosta WTC Barbersista... Googlatkaapa firma ennen kuin menette sinne.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...