11 syyskuuta 2008

Suuren ottelun jälkeinen päivä

Suuren jalkapallo-ottelun jälkeisenä päivänä on aina hieman outo olo. Muistan aina, miltä tuntui, kun syksyllä 1998 heräsin omasta huoneestani HJK:n Mestareiden Liiga -otteluiden jälkeen ja mietin, oliko edellinen ilta tapahtunut aivan oikeasti, vai oliko se ollut vain kuvitelmaa.

Tänään, eilisen Saksa-ottelun jälkeen, olo on hieman samanlainen. Eilinen peli oli eräs kummallisimmista, jota olen koskaan päässyt todistamaan. Lopputulos 3–3 ei ole missään nimessä huono, mutta se, että Suomi menetti johtoasemansa kolme kertaa, painaa kyllä mielessä. Eilinen olisi (taas kerran) voinut olla suomalaisen maajoukkuefutiksen suurin ilta ikinä, mutta tutulla tavalla se jäi taas todella pienestä kiinni.

Silti, tärkeät jalkapallo-ottelut kuten tämä, ovat kyllä aina hienoja kokemuksia. Niissä on jotain elämää suurempaa. Niissä on aina se mahdollisuus, että jotain todella ennennäkemätöntä tapahtuu juuri sinun silmiesi edessä. Jotain merkittävää, joka on vain sinun ja 40 000:n muun stadionilla olleen yhteinen salaisuus.

Sitä onkin sitten hyvä miettiä seuraavana päivänä väsyneenä ja heikkona, Pepsi-lasin porepylväitä tuijotellen.

(kiitos kuvasta Flickr-käyttäjälle closereditfor)

MP3: Albert Hammond, Jr. - Miss Myrtle [lähde]

Muuta: Minun pitäisi tänään kirjoittaa "artikkeli" aiheesta "Employer branding". Ainoa ongelma on se, että en oikeastaan tiedä laisinkaan, mitä "employer branding" on. Kirjoitin kyllä jo yhden version ihan hatusta vedetyltä pohjalta, mutta nyt yritän kirjoittaa toisen yritelmän käyttämällä hieman lähteitäkin.

Muuta muuta: Finnkinon uusi 3D-teatteri Vantaan uudessa "viihdekeskus" Flamingossa avasi viime viikolla. Ensi viikon perjantaina ohjelmistoon tulee U2:n maailmalla mainetta niittänyt 3D-konserttielokuva U23D. Elokuvaa esitetään ennakkonäytöksissä kuitenkin jo tänä perjantaina ja ensi viikon keskiviikkona. Mahdollisuus nähdä U2 "livenä" Suomessa kannattaa varmasti käyttää hyödykseen nyt – se tuskin toistuu aivan pian. (Varaan oikeuden korjata itseäni ensi heinäkuussa, kun U2 soittaa Olympiastadionilla.)

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...