03 syyskuuta 2008

Vessapaperia ja valtapolitiikkaa

Viime aikoina olen taas ollut kovin kiireinen.

Eilisen päivän vietin vessapaperi-ihmisten kanssa. Heidän elämänsä tärkeimmät sisällöt ovat vessapaperi, käsipyyhkeet, ja se, miten heidän vessapaperi- ja käsipyyhefirmastaan tulisi Euroopan johtava "hygieniakonsulttiyritys".

Ja en itse asiassa kritisoi tätä yhtään. He olivat erittäin mukavia ihmisiä ja he aivan oikeasti välittivät siitä, miten yleisissä pesuhuoneissa asioimisesta tulisi kaikkien kannalta miellyttävämpi kokemus. Heillä oli sen suhteen paljon hyviä ja korkealentoisiakin ideoita, mikä oli yllättävää ja hämmentävääkin.

Vessapaperimaailmasta siirryinkin luontevasti kylmän sodan valtapolitiikan maailmaan, kun syksyn ensimmäinen luento alkoi. Kontrasti oli melkoinen – mutta kontrastit ovat hyviä. Joillekin tärkeitä ovat käsipyyhkeet, joillekin toisille Trumanin doktriini. Se, että pääsee saman päivän aikana oppimaan kummastakin, on pelkästään positiivista.

Koska työni jatkuu vielä pari viikkoa, ajattelin ottaa ensimmäiseen opiskeluperiodiin vain kaksi kurssia. Näin saan kandidaatintutkinnostani puuttuvat 7 pistettä plakkariin ja pääsen ehkä vähän vielä huilaamaankin. Myöhemmin syksyllä voinkin sitten mennä ravintolaan ja vaatia: "Ruokaa kandidaatille!"

MP3: The Verve - Sit And Wonder (Live) [lähde]

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kylmän sodan ja vanhojen hyvien(?) aikojen historian siipien havinaa voi aistia aivan uudesta perspektiivistä Tim Weinerin kirjasta Legacy of Ashes: The History of the CIA.

Muuttaa aika hyvin käsityksen Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelusta.

t: lokaali

Pete P. kirjoitti...

Joo, lueskelin tota Akateemisessa eräänä kesäpäivänä. Ihan raflaavia juttuja ja hyviä keissejä, viihdyttävää kamaa. Myös hyvä kuvitus. Maailma on joskus ollut tosi kummallinen... ja taitaa se olla vieläkin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...