01 syyskuuta 2009

Tapaksia ja napsuttelua

Ei vieläkään Arctic Monkeys -arviota. En taaskaan jaksa keskittyä. Olin tänään yhdeksän tuntia töissä; soitin 79 puhelua ja join varmasti viisi litraa vettä. Sellaista se on: istumista ja puhetta ja vettä. Ei kovin hohdokasta. Päivä tuntui silti kuluvan melko nopeasti - yritin keksiä puheluihin edes lievästi hauskoja juttuja aivan omaksi viihdykkeekseni, ja se tuntui myös toimivan vastaanottajiin, ainakin jotenkin. Huomenna taas toiset yhdeksän tuntia. Pian minustakin tulee robotti.

Töiden jälkeen kävin ensin Uudella Ylioppilastalolla Ylioppilaskameroiden valokuvanäyttelyssä, jossa tarjolla oli rosé-viiniä ja sympaattisia valokuvia sekä yleisestikin jännittävä kurkistus eräänlaiseen alakulttuuriin. Kulttuurikokemuksen jälkeen siirryin juhlistamaan kaverini lähtöä Madridiin espanjalaistyyliselle pienoisillalliselle Casa Largossa. Tapakset ja viini olivat oikein hyviä; voin suositella kaikkea muuta paitsi tonnikalaa. Friteeratut mustekalarenkaatkin olivat aivan oikeasti paikan päällä friteerattuja, eivätkä tavallisia pakasteesta nostettuja uppopaistettuja. Crema catalana jälkiruokana oli muuten todella maukasta, mutta pinnalta jostain syystä täysin viileä. Silti: olin kokonaisuuteen erittäin tyytyväinen ja aion käydä Casa Largossa varmasti uudemmankin kerran.

Kotimatkan pyöräilin upean alkusyksyisessä lämpimässä sumussa ja palautettuani pyöräni taloyhtiön telineeseen napsuttelin sormiani pimeässä illassa. En tiedä miksi tein niin, mutta napsautukset kaikuivat komeasti ympäröivistä rakennuksista - se kuulosti erittäin hyvältä.

Huomisen jälkeen lähden pikamatkalle Tallinnaan. Kävin siellä itse asiassa kesäkuussa päiväretkellä ja pidin paikasta kovasti. Edellisen kerran olin käynyt vuonna 1997. Nyt olemme varanneet huoneen yhdeksi yöksi mielenkiintoiselta vaikuttavasta "design-hotellista" ja odotukseni ovat korkealla, sillä pidän hotelleista erittäin paljon. LindaLinelta saa katamaraanimatkasta muuten 30% opiskelija-alennuksen.

Jollain tasolla tuntuu siltä, että syksy on tullut eikä takaisin ole enää paluuta, mutta toisaalta mennyt kesäkin vielä kiemurtelee mielessä. Pulpin This Is Hardcore on erittäin toimiva syksylevy.

Loppuun vielä loogisesti jogurttivinkki: Lidlin Big Duo -jogurtit ovat herkullisia. Oma suosikkini on vaniljajogurtti-suklaapalleroyhdistelmä, mutta myös banaani-suklaarusina ajaa asiansa pätevästi.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hahaa, meidän pitää puhua lukion englannintunnilla jostakin kulttuurivaikuttajasta, ja niin heitin omalle työparilleni että "No tehdään Oasiksesta kun se kerran hajoskin". En siis tosiaankaan tunne bändiä (mistä joskus aiemmassa kommentissa olen tainnut ilmineerata), en ole ikinä kuullut yhtään niiden biisiä, joten en missään nimessä usko tekeväni esityksellä yhtyeelle oikeutta. Mutta ajattelin vaan tulla kertomaan, että tämän on blogisi saanut aikaan!

Torneå

ps. Olen nyt asiaankuuluvasti muutamia niiden biisejä kuunnellut, ja täytyy vähän rajoittaa, ettei ala niitä ihan diggailemaan! Kuulostavat sen verran hyviltä. Mielestäni niissä on erityistä se, ettei niissä periaatteessa ole mitään erityistä. Hankalasti sanottu mutta näin sen koen ;-)

Pete P. kirjoitti...

Ohhoh, olen vaikuttunut! Arvostan tätä todella paljon.

Toi luonnehdinta on itse asiassa aika nokkela, siinä on ihan totuuden siemen. Niissä ei ehkä ole mitään sellaista yhtä erityistä piirrettä, joka pistäisi esille todella selkeästi. Ne on vain äärettömän hyvin sävellettyjä ja karismaattisesti esitettyjä kappaleita.

dpst kirjoitti...

Napsuttelu on muuten äärettömän siistiä. Ainakin näin vihellykseen verrattuna. Vihaan viheltelyä, tosin siihen saattaa vaikuttaa myös se etten itse osaa viheltää.. Miten meni Tallinnassa?

Pete P. kirjoitti...

Joo, mäkään en osaa viheltää. Haluaisin oikeasti tosi paljon oppia sellaisen voimakkaan, sormet suupielissä -vihellyksen. Se voisi olla sekä hyödyllistä että hauskaa.

Tallinna on hyvä. Elämänlaatua nostaa, jos näkee kauniita rakennuksia. Mutta nyt väsyttää.

dpst kirjoitti...

Onko toi kaunis rakennus synonyymi vai oletko tosissasi. Munkin pitäisi olla kiinnostunut ihan oikeista rakennuksista koska olen lähes arkkitehtiopiskelija, astetta huonompi vain.

Pete P. kirjoitti...

Hahaha, ei se mikään kiertoilmaus ollut! Sehän olisikin hauskasti keksitty...

Mä pidän kovasti hyvännäköisistä taloista ja muista, sellaisia on aina kiva mietiskellä. Suomessa on aika harmaata verrattuna moneen muuhun paikkaan.

dpst kirjoitti...

Jos erikoisia rakennuksia ja rakennuksia ;) haluat nähä niin tanskassa niitä riittää. Muutenkin mukavin pohjoismaa ja yllätyksekseni jopa sellaiset vähän pienemmät kaupungit on paljon erikoisempia kuin esim. Tukholma Ruotsissa. Ei Ruotsissa silti mitään vikaa ole. Norjassa en ole käynyt. Pitäiskö näistäkin tehä blogiteksti, kun nyt vähän erikoisemmat aiheet pääsy esiin mun teksteissä. Niin ja onhan toi Viro ihan kiva paikka, siel on vaan aika paljon taskuvarkaita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...