11 tammikuuta 2007

NY: Päivä #1

(Aloitan kaikki New Yorkiin liittyvät postaukset tunnuksella "NY", jotta löydän ne myöhemmin tarvittaessa helpommin.)

Uudenvuodenaattona 31.12.06 oli suuri päivä. Olimme kaverieni Carlin, Erikin, Sipin, Johanneksen, Matin ja Jarmon kanssa lähdössä New Yorkiin. Matka oli varattu lokakuun lopussa erittäin ex temporé -tyyliin ja itse ainakin olin ollut koko syksyn niin kiireinen, etten ehtinyt edes kovin paljon odottaa ja etukäteisfiilistellä reissua. Vasta pari päivää ennen lähtöä alkoi jännittämään. Kun Erik tuli hakemaan minua kotioveltani klo 03 aamulla, en ollut nukkunut silmällistäkään. Edessä oli parin tunnin lento Amsterdamiin, viiden tunnin odottelu Schipolin kentällä ja seitsemän tunnin Atlantin-ylitys JFK:lle.

(kotipiha minuutteja ennen lähtöä)

Kaahasimme läpi öisen ja sateisen Helsingin ja saavuimme Helsinki-Vantaan lentokentälle hyvissä ajoin. Koko reissun low point omalle kohdalleni sattui (onneksi) jo täällä: Kakkosterminaalin vessa oli alakerroksessa, johon piti mennä hissillä. Jo hissi haisi melko epäilyttävälle, mutta suurin järkytys tuli vasta hissien ovien avautuessa alemmassa kerroksessa: vessakäytävän lattialla oli suuria kokkareita ihmisen ulostetta! Vana johti naisten vessaan. Siis tällaista puhtaan Suomemme päälentokentällä klo 04 sunnuntaiaamuna!

Turvatarkastukset ovat lentokentillä nykyään melko tiukkoja. Hollannista USA:han lähtevä kone myöhästyi melkein tunnin, kun ihmiset tarkastettiin kengänpohjia myöten. Muuten lento sujui erinomaisesti, vaikka KLM:n matkustamossa melko vähän tilaa olikin. Sanoisin silti, että tasaisin lento ikinä.

(katso taustalla olevaa miestä - outoa!)

Perillä JFK:n kentällä meiltä otettiin talteen sormenjäljet ja kasvokuvat. Maahantulotarkastuksessa Carlilta kysyttiin: "So, you're from Finland. What do people eat in Finland?". Melko vaikea kysymys, johon Carl keksi vastata: "Uhmm... fish?". Jatkokysymys seurasi: "What fish?". Vastauksella "Salmon" pääsi eteenpäin. Melko outo arvoitusleikki!

Otimme Airport Shuttle -tilataksin, jonka kuski ahtoi täyteen matkustajia ja käänsi kohti Manhattania. Ajomatka Queensin läpi oli mielenkiintoinen: suuret project-vuokrakerrostaloalueet jatkuivat silmänkantamattomiin ja pienteollisuus näytti rähjäiseltä. Edessä häämötti silti ehkä koko maailman vaurain ja tyylikkäin alue, Manhattan kuuluisine pilvenpiirtäjineen.

(Queensistä Manhattanille)


Olimme vuokranneet asunnon 44th streetin ja 2nd avenuen kulmasta. Avainta noutaessamme ovimies kysyi meiltä, kuinka monta meitä on ja vastatessamme että seitsemän, hänen ilmeensä oli äärimmäisen hämmästynyt. Asunto oli nimittäin yksiö, ehkä vähän päälle 40 neliömetriä.

Asetuttuamme taloksi haimme pikaisesti lähimmästä delistä pari pakkausta Budweiser-olutta ja valtavat määrät Red Bullia. Näiden lisäksi napsimme kofeiinitabletteja, jotta pysyisimme hereillä vielä uuden vuoden vaihtumiseen asti.

(kämppä vielä siistinä)

Lähdimme ulos etsimään ensin ruokapaikkaa ja sitten jotain uuden vuoden vastaanottopaikkaa. Ennen ruokaravintolaa löysimme melko ankean mutta karuudessaan hauskan irkkubaarin, josta tuli oikeastaan vakiopaikkamme (osa porukasta kävi siellä vielä 2 kertaa uudestaankin). Mikään ei luo juhlatunnelmaa niin kuin muovihatut ja pörisevät pillit!

("I Want You!")


Pikaisen T.G.I. Friday'sissa nautitun aterian jälkeen (ruoka oli hyvää, mutta jätimme illallisen hieman kesken outojen musiikkivalintojen takia: Prodigyn Smack My Bitch Up ja sitä seurannut industrial-heavy eivät oikein innosta tilaamaan kakkua) kiiruhdimme Central Parkiin katsomaan ilotulitusta. Se ei valosaasteesta johtuen ollut mitenkään hienoin-ikinä, mutta Central Park ympäristönä oli kaunis tausta uuden vuoden juhlistamiseen. Kävelimme kohti vuokrakotiamme halki hiljenevien katujen ja painuimme äärimmäisen väsyneinä nukkumaan.



(Central Park vuoden 2007 ensimmäisinä minuutteina)


Kaikki ensimmäisen päivän kuvat suurempina ja parempilaatuisina osoitteessa http://www.flickr.com/photos/lauttasaarilibertine/sets/72157594473375442/, kuvaajina Pete ja Sipi.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Hei! Olen lähdössä kavereiden kanssa ensi keväänä New Yorkiin ja ajattelin kysyä et mistä varasitte kämpän ja oliko kallista? Olisin kiitolllinen jos voisit laittaa postia. T. toni@overmark.fi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...