31 tammikuuta 2007

Brett Anderson - Love Is Dead


Entisen Sueden entinen laulaja Brett Anderson on julkaisemassa ensimmäistä soololevyään Brett Anderson tänä vuonna. Brett ilmeisesti levytti albumin jo ennen toissavuotista Bernard Butlerin kanssa julkaistua The Tearsin levyä, mutta on sittemmin tehnyt ainakin osan äänityksistä uudelleen.

Yhteistyökumppanina Andersonilla on tällä kertaa norjalainen Fredd Ball ja albumin ensimmäinen single Love Is Dead soitettiin tällä viikolla ensimmäistä kertaa XFM-radiokanavalla Englannissa (Torrin blogille kreditit uusimmasta Brett-infosta). Lataa radiosta äänitetty (ihan hyvälaatuinen) Love Is Dead -mp3.

Mielestäni kappale on hyvä. Ensimmäisillä kuuntelukerroilla se ei vaikuttanut kummoiselta, mutta lisää kuunnellessa se alkaa tuntua aina vain paremmalta. Etenkin jousisovitus on tyylikäs ja Brett kuulostaa taas ehkä enemmän vanhalta kiekuja-Brettiltä eikä Sueden viimeisen levyn A New Morningin raspi-Brettiltä.

Muuta musiikkiin liittyvää:

Bloc Partyn uusi albumi A Weekend In The City ilmestyy piakkoin. Itse en mikään kovin suuri Bloc Party -fani ole, heidän musiikkinsa on hieman liian itseriittoisen totista minulle. Ensilevyn jälkeinen Two More Years -single oli kuitenkin mainio ja uusi single The Prayer on erittäin kiinnostavan kuuloista materiaalia. Bloc Partyllä on tällä hetkellä todella omaleimainen tyyli, jossa indierockin kitarat ja melankolia yhdistyvät monipuolisiin, hieman r'n'b-vaikutteisiin biitteihin. Lataa The Prayer tästä [lähdeblogi].

Mainstream-hiphopin suurnimet Snoop Dogg ja Diddy ovat tulossa Suomeen! Keikka on Hartwall-areenalla 9.3. ja liput tulevat myyntiin ensi viikon tiistaina. Diddy (eli entinen P. Diddy eli entinen Puffy eli entinen Puff Daddy) ei ole mielestäni tehnyt oikeastaan mitään mainitsemisen arvoista (paitsi Godzilla-biisi oli jotenkin siisti), mutta Snoopin ansiosta tuota keikkaa voisi ehkä mennä katsomaan. Snoop on niin ihmeellinen ja kiehtova hahmo. Snoopin flow on niin äärettömän rento (varmaan siitä syystä, että hän on luultavasti poltellut muutaman jalkapallokentällisen yrttejä) ja hänen sanoituksensa ovat niin övereitä, mutta niin tyylikkäästi esitettyjä että ne haluaa ottaa todesta.

Kaksi hiphopin isoa nimeä yhden hinnalla. Säästökuurista pitää siis tälläkin kertaa ehkä poiketa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...