13 helmikuuta 2008

Amy Grammyissä


Amy Winehouse - You Know I'm No Good / Rehab
Amy Winehousen esitys Grammy-gaalassa pari päivää sitten oli erinomaisen hieno! Myöhästyneen viisumin takia Amy esitti Los Angelesin Grammy-yleisölle lyhyen settinsä satelliitin välityksellä Lontoosta käsin.
Mielestäni se, että Amy ei päässyt paikan päälle Amerikkaan oli oikeastaan varsinainen onnenpotku: se jotenkin korostaa sitä, miten hän on aivan omalla tasollaan, eikä samassa kimallejulkisuusmylläkässä kuin kaikki muut Grammy-menestyjät. On paljon tyylikkäämpää, että Grammyt menevät Amyn luo kuin että Amy menee Grammyjen luo.
Amy lauloi lähetyksessä kaksi kappaletta, jotka kummatkin kuulostivat livenä mukavasti erilaisilta kuin levyllä. You Know I'm No Good oli jotenkin sähäkämpi ja Rehab ehkä vähän ilmavampi, vaikkakin aavistuksen verran laiska. Äskettäisestä vieroitusklinikkakäynnistä huolimattakin Amy näytti olevan mukavan kiehtovalla tavalla sekaisin: hän hipelöi hamettaan kummallisesti ja hymyili jotenkin todella väärällä tavalla aivan väärissä kohdissa.
Amerikkalaisyleisö ei ole tottunut tällaiseen aitouteen, vaan Winehousen esitys on jakanut mielipiteitä ja nostanut esille kummasteluja "epäammattimaisuudesta". Omasta mielestäni tämä kuitenkin kuuluu ehdottomasti Amy Winehousen omaperäiseen karismaan, eikä hänen Grammy-esityksensä ollut missään tapauksessa edes lähelläkään esimerkiksi vuoden 1996 MTV Awardseja, joissa Oasis pilasi välinpitämättömällä käytöksellään (ehkei ole järin viisasta haukkua yleisöä ja sylkeä valtava räkäklimppi esiintymislavalle, Liam?) mahdollisuutensa lopulliseen Amerikan-läpimurtoon.
Amy Winehousen loistelias esitys ja viisi palkintoa jäävät varmasti Grammy-historiaan. Ja onnistuminen palkintogaalassa vain lisää Back To Black -menestyslevyn ylivoimaa entisestään. Veikkaisin, että se on ensi viikolla USA:n listan TOP10:ssä.

3 kommenttia:

Stazzy kirjoitti...

Onhan se komia laulaja. Harmi vaan että tätä menoa tekee niinkuin moni muukin mnestynyt: tappaa itsensä nuorena.

Pete P. kirjoitti...

No jäisi ainakin legendaksi silloin. Kannattaisi ennen kuin on liian myöhäistä. Esim. Pete Doherty on jo pari vuotta myöhässä.

Pete P. kirjoitti...

Eipä ollut turhan vaikea veikata: Back To Black nousi sijalta 24 sijalle 2. Myi jotain yli 100 000 kopiota viikon aikana. Kivasti.

http://www.nme.com/news/amy-winehouse/34529

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...