01 helmikuuta 2008

Terrorismia aamulla, korruptiota illalla

Tänään aamulla olin ehkä yhdellä parhaista luennoista ikinä. Luennoitsija aloitti sen näyttämällä YouTubesta John Lennonin Imagine-musiikkivideon ja sitten jatkoi kertomalla 1970-luvun vasemmistoterrorista länsimaissa, esimerkiksi Saksan RAF:sta ja Yhdysvaltojen Weather Undergroundista. Hän oli selvästi suunnitellut luentonsa etukäteen erinomaisen tarkasti ja sai sanottua asiansa mielenkiintoisesti, selkeästi ja ajallaan. Tällaista tapahtuu hyvin harvoin.

Melkeinpä painvastainen luento oli sitten iltapäivällä. Neljästä kuuteen perjantaisin on muutenkin huono aika, mutta englanninkielinen yleiskatsaus Turkin talouden ominaispiirteisiin ja historiaan ei välttämättä itsessäänkään ole kaikkein mielenkiintoisinta kuultavaa. Suurimmaksi osaksi se johtuu siitä, ettei luennoilla kuule mitään uutta; mitään, mitä ei voisi esimerkiksi Hesaria lukemalla tietää. Ai Turkissa on suuri maataloussektori? Ohhoh...

Edelliset Turkki-luennot olen käyttänyt mm. listaamalla USA:n osavaltioita vierustoverini kanssa (muistin vain 33, hän muisti 45 - hävisin viiden euron vedon), torkkumalla ja piirtelemällä luentokansioon mahdollisimman kulmikkaita koiria. Tänään yritin viihdyttää itseäni kirjoittamalla tussilla etusormeni kylkeen "corruption" (se tuli mieleen, kun luennoitsija mainitsi, että Turkissa on - yllätys, yllätys - yhä hyvin paljon korruptiota...). Sormesta tuli aika hieno, tosin ei tietenkään yhtä hieno kuin syyskuisesta käsikalasta. Nyt jos vinkkaan koukistetulla sormellani "tule tänne" -elettä, siitä syntyy tyylikäs vaikutelma, koska se on kuin Korruptio itse kutsuisi.

Korruptiosormea tulee ikävä seuraavan käsienpesun jälkeen. Ehkä pitäisi ottaa se tatuointina? Vaikkapa sitten, jos joskus joudun vankilaan... korruptiosta.

Muuta: Haluaisin vielä kirjoittaa siitä, miten ihmisten kannattaisi välttää puhumasta sellaista kieltä, joka ei sovi heidän suuhunsa (en siis tarkoita vierasta kieltä, vaan omaa kieltä sellaisella ärsyttävällä tavalla). Mutta se on sen verran pitkä aihe, että ehkä joku toinen kerta. Ja täytyy vielä kerätä aivan konkreettisia esimerkkejä. Siis: muistiin itselle.

MP3:
New Order - Regret [lähde]
New Order - True Faith [lähde]
(Tänään minua ärsytti myös eräs henkilö, joka väitti New Orderia "yhdeksi TOP3-suosikkiyhtyeistään", mutta ei ollut edes kuullut True Faith'ia tai World In Motion'ia. Tämä saattaa nyt kuulostaa vähän snobilta tai muuten väärältä, mutta mielestäni ei saisi sanoa jotain suosikikseen, jos ei edes tunne sitä kovin hyvin.)

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...