31 tammikuuta 2008

Muuta 1 ja 2


1: Kokeile joskus bussissa tai raitiovaunussa tms. istua ikkunapaikalle, asettaa laukkusi tai reppusi viereiselle istuimelle käsivartesi tueksi ja nojata pää n. 90 asteen kulmassa kättäsi vasten (tai voit vaikka nojata jonkun olkapäähän, jos sinulla on joku, keneen nojata). Tutut maisemat näyttävät eri kulmasta aivan uusilta: talot kasvavat vaakasuorassa (tai oikeastaan pystysuoremmassa kuin tavallisesti) ja valo osuu niihin eri tavalla. Ja päätepysäkin lähestyessä bussikuski katsoo peilin kautta oudosti, koska luulee että olet nukahtanut.

2: Olen nyt opiskellut n. kaksi ja puoli vuotta ja vasta tänään oli ensimmäinen kerta, kun ostin kirjakaupasta jonkin opiskelualaani liittyvän teoksen luettavaksi vapaaehtoisesti ilman mitään erityisempää syytä, esim. tenttiä tms. Kertoo ehkä jotain asenteestani opiskelua kohtaan. Mutta yritän muuttaa (sitäkin) asennetta tänä vuonna!

(Kyseinen kirja on Alastair Campbellin päiväkirjateos The Blair Years ja vaikka en ole ehtinyt vielä aloittaa sen lukemista, tiedän että se on varmasti hintansa väärtti jo pelkästään tämän kuvan ansiosta!)

1 kommentti:

street casual kirjoitti...

Tarvii koittaa tuota pään kääntämistä 90 astetta, varsinkin jos vieressä on joku tuntematon, niin miten se toinen reagoi kun luulee mun nukahtaneen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...