02 tammikuuta 2008

Ohjelmanumerot

Nykyisin lähes missä tahansa kotibileissä / illanistujaisissa / tms. tulee hetki, jolloin ohjelmanumeroksi otetaan YouTuben katselu. YouTube -sessio voi alkaa monella tavalla ja sitä voidaan käyttää useisiin erilaisiin tarkoituksiin.

Yksi lähtökohta on, että katsotaan jotain, jonka kaikki tietävät jo ennestään ja tällä tavalla vahvistetaan vanhaa ryhmähenkeä. Silloin katsotaan esimerkiksi vanhoja Vintiöt-sketsejä tai jotain vastaavaa.

Toinen mahdollinen aloitus on se, että katsotaan jotain, minkä vain osa paikallaolijoista tuntee jo entuudestaan, mutta mikä on lopuille täysin uutta. Tällöin YouTubesta näytetään esimerkiksi japanilaisia mainoksia, vaihtoehtoista amerikkalaista stand-up -komediaa tai jotain muuta vähän "oudompaa".

Näiden lisäksi on erilaisia YouTube -katselun alagenrejä, joista hyviä esimerkkejä ovat esimerkiksi eri jalkapallosarjojen maalikoosteiden katsominen tai tietyn musiikkityylin videoiden pyörittäminen.

Sosiaalinen youtuubbailu on mielestäni hauska ja toimiva ohjelmanumero missä tahansa tilanteessa, koska parhaimmillaan se erkanee nopeasti lähtöasetuksistaan ja kiemurtelee hienon epäloogisesti uusille urille. "Ai niin, tosta tuli mieleen... ootteko nähneet tätä..?"

Viime päivien aikana olen saanut ystävien ja YouTuben ansiosta tutustua mm. korealaiseen purukumimainokseen ja japanilaiseen ihmis-Tetrikseen sekä oppinut, että Fintelligens teki aikoinaan paljon aivan hirveätä roskaa (jännää, miten tuosta lätkäbiisistäkin on niin vähän aikaa, mutta sen oli jo ehtinyt aivan unohtaa...) ja jotain oikeastaan ihan hyvääkin. Ja kuinka monta tällaista häkellyttävän pitkää videota Michael Jackson oikein onkaan tehnyt?

Ohjelmanumeroista vielä sen verran, että yksi parhaista ajankäytön muodoista on hengailla kavereiden kanssa omassa kodissa. Liian harvoin vain tulee kutsuttua ketään tänne "meille", se on jotenkin niin vaikeaa. Uudenvuodenaattona oli hyvä sattuma, kun aivan lopuksi päädyimme kotiini. Mielestäni on aivan oikeasti kivaa yrittää saada vieraat tuntemaan olonsa mukavaksi. Ja ehkä paras puoli omassa kodissa järjestettävissä tilaisuuksissa on se, että saa itse valita musiikin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Luulin aluksi, että tätä youtubeilua joutuu kestämään vain teekkarikesteissä, mutta tapa on levinnyt uhkaavaa vauhtia. porukkaa on aina kuitenkin vähintään muutama liikaa koneen ymprärille ja mielestäni tuo sosiaalinen juutuubeilu ei ole loppujen lopuksi niin kovin sosiaalista.

eli tarkoitus tällä kommentilla oli vaan esittää vastalause tekstiisi. Sosiaalinen juutuubeilu on hauskaa silloin kun on yksin kotona ja mesettää jonkun kanssa tai kun joku on pistänyt jonkun pätkän säpoon ja sitten siitä voi tulla mieleen jotain jota voi pistää takaisin

Pete P. kirjoitti...

Joo, hmm, no se riippuu myös aika paljon seurueen koosta. Jos on sellainen 2-8 henkeä jotka kaikki mahtuu näkemään ruudun, se voi olla tosi hyvä juttu. Mutta jos on enemmän, niin että YouTuben katsojista tulee vaan yks pienempi sirpaleryhmä, niin sit se ei oo välttämättä kokonaisuuden kannalta niin jees.

Se on muuten hassua, että YouTuben "vakava" aisapari on Wikipedia. Että jos on vaikka jollain porukalla kertaamassa tenttiin tms., katotaan Wikipediasta kaikkia asioita. Yleensä tosi turhia asioita... mikä tekee siitä itse asiassa viihdettä, mutta se luo niin syyllistä tunnetta kuin jos vastaavassa tilanteessa alkais vaan katsoa YouTubea... :-)

Ja sekin on jännä juttu, että YouTube ja Wikipedia on vasta pari kolme vuotta vanhoja juttuja, mutta jo nyt ne on ihan älyttömän olennaisia, ei voi enää kuvitellakaan aikoja ilman niitä.

Pete P. kirjoitti...

Ai niin ja sit vielä YouTuben puolustukseksi se, että jos sitä käyttää vaan DJ-toimintaan niin, että kaikki käy vaan sieltä pistämässä musiikkeja soimaan, sit ei edes haittaa vaikka sitä ruutua ei välttämättä näkisi, kun voi vaan kuunnella.

Anonyymi kirjoitti...

youtube musiikkilähteenä annetaan anteeksi. ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...