24 tammikuuta 2008

CV / Johnny Cash

CV: Tänään ruotsin-tunnilla piti kirjoittaa CV. Se on mielestäni tylsin mahdollinen tehtävä, oli se sitten millä kielellä tahansa. Siitä seuraa pelkkää masennusta, kun kertoo aina samat asiat: että syntyi siellä ja siellä ja kirjoitti ylioppilaaksi sieltä ja sieltä ja oli kesätöissä jossain blaablaa blaa.

Koska totuudenmukainen CV olisi ollut erittäin ikävystyttävä, kirjoitin ainakin itseäni viihdyttäneen fantasia-CV:n. Sen mukaan olin aloittanut koulunkäynnin 4-vuotiaana tutkimalla Guru Toikkasen johdolla limonadi- ja makeistiedettä, josta valmistuin vuonna 1993 karkkipäivätutkimuksen maisteriksi gradullani "Perjantai vaiko lauantai?". Sen jälkeen menin töihin poimimaan perunoita ja hiiltä, mikä oli hyvin kuluttavaa. Kesällä 2003 koin kuitenkin onnenpotkun ja pääsin kesätöihin Uuden-Seelannin kuninkaaksi. Kesät 2004, 2005 ja 2006 käytin nukkumiseen, kunnes viime kesänä palasin työelämään Forssan Onnelan vahtimestarina.

Maailman kielistä huijasin osaavani mm. ryskaa, byskaa, myskaa ja hyskaa sekä tanskaa ja espanjaa. Harrastuksikseni (onpa outo sana... tuksikseni...) ilmoitin kissanpennut, oopiumin ja meksikolaiset juustot. Kohtaan "muuta" kirjoitin vielä loppukehotukseksi "Hej på dig, hoppas att du anställer mig!"

Olin tuotokseeni kohtalaisen tyytyväinen. Ja opettajakin oli... ainakin sen ulkonäköön! Olin tehnyt ensimmäisestä sivusta todella hienon piirtämällä siihen tussilla tyylikkään näköiset otsikot. Opettaja ei katsonut työtäni sen tarkemmin, mutta näytti sitä muulle ryhmälle kehuen sen sommittelun tyylikkyyttä ja selkeyttä. Luulen, että hän sen luettuaan pitää myös sisällöstä. Oikeastaan kannattaisi ehkä töitä hakiessa tehdä tuon kaltaisia CV:itä ja hakemuksia, ainakin ne erottuisivat. Toisaalta työnantaja voisi ehkä haluta faktojakin...

Johnny Cash: Kaverini kertoi kuunnelleensa eilen töissä Radio Rockia. Siellä oli ollut ilmeisesti perinteiseen keskiviikon alkuillan tapaan ohjelmasegmentti nimeltä Nousuhumalabiisi, jossa kuulijat saivat ehdottaa kappaleita, jotka sopisivat esimerkiksi baari-illan aloitteluun. Joku oli ehdottanut Johnny Cashin versiota Personal Jesus'ista (video)! Siitähän se ilta lähteekin miellyttävän hilpeällä tavalla käyntiin..! Mielestäni tämä oli todella mainio juttu - olipa se sitten synkkääkin synkempää huumoria tai aivan vilpitön musiikkimakumielipide.

MP3: Damon Albarn - Sunset Coming On [varalinkki] [lähde] Kokosin juuri hienon Damon Albarn / Blur / Gorillaz / TG,TB&TQ -sekoituksen. Nyt kuuntelemaan sitä / nukkumaan sitä kuunnellessa. Sunset Coming On on muutaman vuoden takaiselta Mali Music -levyltä, jonka Damon nauhoitti Länsi-Afrikassa paikallisten heppujen kanssa.

6 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Voi jessus, jos olisin rekrytoija ja eteen tulisi tuollainen CV, palkkaisin tyypin heti :D No ihan tosissaan, juttu hauskuutti eniten ehkä siksi, että olen kohta kaksi viikkoa tuskaillut kun olen liian laiska päivittämään ja kääntämään CV:täni (tekisi ihmeitä kesätyön haulle!)..

Pete P. kirjoitti...

Jos mä oisin rekrytoija, mä menisin ehdokkaiden kanssa kävelylle kaupungille. Palkkaisin ne, jotka osais ylittää kadun punaisilla valoilla kuitenkaan jäämättä auton alle. Mun mielestä liikennevalo-odottelukäyttäytymisestä voi päätellä kaiken tarpeellisen.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa tekstiä olit osannu muotoilla tälle päivälle(kin)! Aivan mahtavaa, piristi muuten jokseenki epäonnistunutta päivää *__* jees, ja toi sun tyyli suhtautua koulutehtäviin/asioiin yleensä tuo mieleen yhen mun kaverin joka on tosi hyvä tyyppi. Maailma olis ilman teidänlaisia kovin kovin tylsä paikka.

Anonyymi kirjoitti...

Paras CV. Oot iha hassu. :D

Anonyymi kirjoitti...

Palkkaisin aika varmasti. Etenkin tuo kokemus tutkimustyöstä vakuuttaisi. Uuden-Seelannin kuninkuus on myös varmasti kehittänyt esiintymis ja vuorovaikutustaitojasi. Mutta se on mun mielestä erittäin esimerkillistä toimintaa, ettei ylitä tietä päin punaista, jos samaan aikaan on myös lapsia odottamassa ylitystä.

Pete P. kirjoitti...

Hmm, joo toi lapsipointti on ehkä totta. Yritän kyllä itsekin vältellä moista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...