12 tammikuuta 2008

Kotikunta

Oli yllättävän hauskaa ja valaisevaa käydä vanhalla kotipaikkakunnalla sellaisten kavereiden kanssa, jotka eivät ole itse varttuneet samanlaisessa pikkukaupungissa. Siinä sai koko paikkaan aivan uudenlaista näkökulmaa, eikä se jotenkin vaikuttanut niin ankealta kuin silloin kun siellä vielä asui. Tosin totta kai on selvää, että vanha ankeus vaikuttaa vain nostalgisen huvittavalta, kun on päässyt siitä pois.

Sinne oli tullut uusia pankkeja ja baareja. Mistä se oikein kertoo? Pankkeja ja baareja.

Kävimme baarissa ja latasimme lähtiessämme jukeboxiin n Joutsenlaulun kolme kertaa peräkkäin. Se oli ehkä aika ilkeästi tehty, mutta toisaalta kyseisen baarin asiakaskunta saattaa myös arvostaa sitä. Saattaa jopa käydä niin, että biljardinpeluu lakkaa ja tanssitaan hitaita.

Kierroksellamme näimme myös Kari Tapion aamutakissaan polttamassa piippua talonsa terassilla. Paikallinen nähtävyys.

Muuta: Siitä, kun joku sanoo esimerkiksi että "Mennään lounaalle ensi perjantaina", tulee jotenkin ristiriitainen olo. Totta kai on mukavaa, että on jotain hauskaa, mitä odottaa, mutta toisaalta ei haluaisi ajatella vielä ensi perjantaita. Siihen on vielä niin kauan ja sitä edeltää vielä pitkä viikko. Tällä hetkellä "ensi perjantaita" ei ole vielä edes olemassa, eikä voi olla mitenkään täysin varma, ilmestyykö se ylipäätään ollenkaan. Kai se sieltä taas tulee.

Muuta 2: Kokeilkaa joskus nukkua avoimen konvehtirasian vieressä. Konvehtisuklaa tuoksuu mahtavalta, ehkä paremmalta kuin se maistuu. Ja pimeässä hajuaisti on herkempi. Suklaan tuoksussa on mukava nukahtaa. (Ja sitten aamupala on heti valmiina sängyssä.)

MP3: Jarvis Cocker - Don't Let Him Waste Your Time [lähde]

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

sä olet pikkukaupungista. oon liittänyt sut koko ajan vain helsinkiin. jännittävää.

ihana toi ensimmäinen muuta. pahoin tosin pelkään että olen tuollainen mennään lounaalle ensi perjantaina -ihminen. vaikkakin vain sellaisten ihmisten kanssa joista tiedän etten heitä muuten näe koskaan. silloin on pakko ajatella ensi perjantaihin.

Pete P. kirjoitti...

Hahah, joo ehkä tästä blogista voi vahingossa tulla vähän sellainen leso Helsinki-keskeinen käsitys tms...

Mutta ei: olen pieneltä paikkakunnalta. Tosin hyvin läheltä Helsinkiä. Sanonkin aina, että jos Helsinki olisi esim. Lontoo, niin sekin paikkakunta olisi Lontoota... ;-)

Siis "lounaalle ensi perjantaina" -ihmiset on tosi hyviä, mukava juttu että joku ylipäätään ehdottaa jotain sellaista. Se on vain omassa asenteessa se vika, että... ei pysty ajattelemaan niin pitkälle.

Mä en ees ite oo niin konkreettinen kuin "ensi perjantaina" -ihmiset, mä sanon vaan että "sitten joskus" ja siitä ei tuu ikinä mitään - missä vaan häviää itse.

Anonyymi kirjoitti...

mä olen aika mystinen kun olen yhtäaikaa sellainen kalenteroiva ihminen ja hyvinkin impulsiivinen.

mutta molempi parempi ehkä. ehtii nähdä mahollisimman paljon ihmisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Mä haaveilen aina paikkojen esittelystä. Harjoittelen sitä usein puhelemalla itsekseni.

Pete P. kirjoitti...

Susta tehdään joku dokumentti vielä, oota vaan ihan rauhassa...

Marja af Elde kirjoitti...

Laitoin tänään Fazerin sinisen kuumaan kaakaoon ja tuli mieleen, että miten oot päätynyt nukkumaan avonaisen konvehtirasian viereen.

Fazerin sininen ei sovi kaakaoon, siitä tuli liian laimeaa.

Pete P. kirjoitti...

Joo, kaakao totta kai tarvitsee paljon paljon tummempaa suklaata ja sit sokeria lisäks...

Mulla ei toissapäivänä ollut mitään herkkuvanukkaita, joten tein sellaista itse: laitoin jogurttiin Fazerin sinisen paloja. Se oli ihan OK, tosin jogurtti maistui liikaa. ;-)

Voin kanssa suositella sellaista, että laittaa Ahlgrens Bilar -karkkeja muroihin..!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...