20 helmikuuta 2008

Pasila DVD:llä tänään! (EDIT: Tai itse asiassa viikon kuluttua)

Talven 2007 paras ja Suomen kaikkien aikojen paras tv-sarja Pasila julkaistaan tänään DVD:llä. Levy sisältää sarjan ensimmäisen tuotantokauden kaikki 12 jaksoa sekä joitain extroja. Toinen tuotantokausi alkaa Ylen kanavilla joskus piakkoin.

Pasila oli viime talvena valtava yllätys. Näin sarjan ensimmäisen jakson aivan sattumalta, kun olimme aloittelemassa leffailtaa kaverien ja kaverien kaverien kanssa. Ounastelin, että illasta tulisi melkoista kärsimystä, sillä minua ahdisti viettää aikaa sellaisten ihmisten kanssa, joita en oikein tunne ja sellaisten kanssa, joista en oikein pidä. Mutta juuri ennen kuin pistimme elokuvan pyörimään, osuimme sattumalta Kakkoselle, josta ei harvinaislaatuisesti tullutkaan tamperelaista karaokeohjelmaa tms., vaan tyylikäs, anarkistinen ja absurdi Pasila. Kaikki paikallaolijat pitivät siitä valtavasti ja koko illan tunnelmasta tuli paljon rennompi ja välittömämpi kuin mitä olin odottanut.

Hieman myöhemmin keväällä olin opettajan sijaisena ala-asteella ja Pasila-innostukseni oli saavuttanut sellaiset mittasuhteet, että ehkä hieman harkitsemattomasti suosittelin sarjan katsomista 11-vuotiaille viidesluokkalaisille. Seuraavana päivänä koulussa puhuttiin välitunnilla (ja tuntien aikanakin!) "Phil Collins -darrasta" ja mietittiin, miksi Pöystillä on tutti suussa.

Pasila oli myös niiden uusien tv-sarjojen joukossa, joiden olemukseen kuului vahva läsnäolo internetissä. Kaikki jaksot olivat katsottavissa muutama päivä televisioesityksen jälkeen ohjelman nettisivuilla. Tämä varmasti vaikutti siihen, että sarja saavutti ainakin tietyissä piireissä jonkinlaisen kulttimaineen ja synnytti kansanliikkeen, joka vaati Yleltä nettiaddressilla toisen tuotantokauden tekemistä. Ja toinen kausi siis alkaa pian, joten toiminta tuotti tulosta. Itse en allekirjoittanut addressia: jotenkin pelkään ettei jatko vain yksinkertaisesti voi olla niin hyvä, kuin ensimmäinen kausi. Olen sitä mieltä, että aina kannattaisi lopettaa huipulla.

Ja huippu on siis tänään nähtävissä DVD:llä.

EDIT EDIT EDIT: Olinkin saanut valheellista tietoa, ja Pasilan todellinen julkaisupäivä onkin vasta ensi viikolla. Tähän disinformaation levittämiseen osallistui kolme myyjää eräässä suurehkossa tavarataloketjussa. Yksi heistä vielä paransi mielialaani sanomalla: "Meillä on sitä jo tuolla varastossa, mutta me ei saada myydä sitä vielä." Pahoittelen, jos joku ehti jo innostua. Ensi viikkoon!

MP3: Elvis Costello & The Attractions - Watching The Detectives (Live '79) [lähde]


Tässä vielä pieni pala Pasilaa niille, joille aihe ei ole jo tuttu:

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä ei nyt kyllä mitenkään liity tuohon mainioon Pasila-sarjaan, mutta tajusin juuri että oon sun kanssa samalla luentokurssilla (sillä Turkey's European Dilemma). No, onnea siihen tenttiin! (Sulla on muuten aivan loistava musamaku!)

Pete P. kirjoitti...

Hahahah ja voi ei... :-D

Oon just nytkin lukemassa armenialaisten kansanmurhasta ja blaa blaa blaa. Olli Rehn tykkää The Clashistä, se käy ilmi sen artikkelista (se on muutenkin ihan hyvä kirjoittamaan).

Mun mielestä se on ollut sisällöltään aika huono ja teknisesti heikosti järjestetty kurssi (esim. kaikki kopioiden ottaminen, mitä täytyy tehdä ihan helvetisti). Jotenkin odotukset oli alussa korkeemmat, ne luennoitsijat vaikutti ihan kivoilta ja nuorekkailta mutta ne olikin vähän sekavia ja tyhjänpäiväisiä.

Onnea sullekin tenttiin! Ootko aloittanut esseetä jo?

Anonyymi kirjoitti...

Odottelen että se mun essee kirjoittaisi tässä joskus itse itsensä, mutta ei se nyt ainakaan vielä ole toiminut... No, aikaahan on. :-D Ootko itse jo aloittanut? Mä en oikein edes tiedä mistä aiheesta tekisin, mutta onneksi on kuitenkin aika paljon valinnanvaraa.

Mutta joo, siitä pelkästä kopioiden ottamisesta pitäisi kyllä saada muutama ylimääräinen opintopiste. Muutenkin oon samaa mieltä – melko mitäänsanomaton kurssi, ei jäänyt oikein mitään kokonaiskuvaa.

Pete P. kirjoitti...

Mmm, mäkin aattelin odottaa ehkä ensi viikon torstaihin ennen kuin aloitan esseetä. Ei kun ihan oikeesti, se on viis sivuu vaan. Aion viettää hauskan yön Aleksandriassa. Siis esseen kanssa.

Luulin vielä tähän viikkoon asti, että oon hyvä ottamaan kopioita ja tulostamaan, olin jopa antanut itse itselleni tittelin TulostusPaavi. Mutta kun raahasin sitä Turkki-kurssin roskamonistekansiota edestakaisin pitkin Unioninkatua (kun niiden *****:n humanistien kahdesta kopiokoneesta kumpikaan ei toiminut), TulostusPaavinkin usko alkoi jo horjua.

Anonyymi kirjoitti...

Myös mun mielestä toi Pasila oli tyrmäävän hyvä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...