07 helmikuuta 2008

Pesula

Amerikkalaisissa tilannekomedioissa pesulat tuottavat aina kummia selkkauksia, esimerkiksi Seinfeldissa on useampikin pesuloihin liittyvä jakso.

Suomessa pesulat näyttävät menevän mukaan eräänlaiseen Kiina-ilmiöön viemällä asiakkaittensa vaatteet Viroon pestäviksi. Olin vain kuullut tästä aiemmin, mutta äsken kun vein pukuni pesetettäväksi uuteen, hieman hämäräperäisen oloiseen pesulaan, sain havaita tämän todeksi.

Kysyin puoliksi vitsillä "Onko teillä pesukoneet täällä vai viettekö vaatteet Viroon tai jonnekin?" ja paikan hyvin hermostuneen oloinen ja sähläilevä omistaja vastasi salamannopeasti ja aavistuksen verran ylpeyttä äänessään: "Viedään Viroon omaan pesulaan ja omalla autolla!" Hän sanoi lisäksi syyksi sen, että Suomessa on vaikea saada työvoimaa pesula-alalle: "Tämä ei oikein ole nuorten toivetyöpaikka". (Melkein meinasin tässä vaiheessa kysyä kesätöitä...)

Todellinen syy taitaa kuitenkin olla siinä, että Virossa pesettäminen on vain niin kovin edullista: puvun ja kolmen paidan hinnaksi tuli vain €22. Viereisessä pesulassa, jossa on omat koneet, pelkkä pukukin on €29. Mutta tuntuu jotenkin todella typerältä kuljetella vaatteita edestakaisin Suomenlahtea. Ja paljonkohan virolainen pesulatyöntekijä tienaa, kun suomalaiselle yrittäjälle jää tästä varmasti vielä reilut voitotkin?

MP3: Placebo - Pure Morning [lähde]

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

sähän jännä kuluttaja olet. selvität, miten toimitaan, kyseenalaistat toiminta tavan ja sitten toimit kuitnekin niin.

okei okei. opiskelijan kukkaronnyörit on tiukassa.
kuhan vaan sanoin. kun kaksi ensimmäistä askelta oliviat niin tiedostavat.

Pete P. kirjoitti...

Hahaha, hyvä kommentti! En edes miettinyt sitä tuolta kantilta... :-) Heh

Anonyymi kirjoitti...

mikäs pesula se oli, jossa vaatteet pysyvät rajojen sisällä?

(puku on kaivannut pesulaan vientiä jo kauemminkin..)

t: lokaali

Pete P. kirjoitti...

No SOL:issa pysyy vaatteet ihan Saarenkin rajojen sisällä. :-D

+ Ei oo muutenkaan valittamista Solista: ne on nopeita ja siellä on kiva palvelu ja tahratkin näyttää totta kai lähtevän.

Pete P. kirjoitti...

Heh, niin, ja pitää vielä lisätä että saaren pesuloista mun suosikki ainakin nimen perusteella on ehdottomasti Äidin Pesu - mutta ne taitaa pestä vaan mattoja (?), eikä mulla ole sellaisia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...