11 helmikuuta 2008

Siskon sappikivet, hammasharjatilpehööri, Massive Attack ja muuta

Näin tänään siskoa ensi kertaa sitten joulun. Sitä ennen olimme viimeksi tavanneet ehkä lokakuussa, joten emme nykyään törmää toisiimme kovinkaan usein.

Mutta se on oikeastaan vain hyvä, sillä jos siskoa näkee usein, tulee puhuttua vain pienistä asioista. Ja emme oikein ole pienten asioiden suhteen samalla aaltopituudella: sisko haluaisi puhua enimmäkseen meditoinnista ja minä puolestani edellisen viikon NME:stä. Eli asioista, joihin toisella ei ole paljonkaan sanottavaa. Mutta jos näemme harvemmin, tulee keskusteltua enemmän suurista asioista, ja niiden suhteen meillä on totta kai paljon yhteistä. Kävimme tänään oikein hyvän ja syvällisen keskustelun - joskin jouduin sen aikana tuijottamaan Subwayn televisioruudulla ikuisesti itseään toistavaa sämpylämainosvideota, joka toi aiheeseen oudon kontrastin.

Hieman arkisempien asioiden tiimoilta kuulin siskolta, että hänellä oli todettu sappikivet. Se tuntui vähän oudolta. Sappikivet ovat vihaisten lihavien keski-ikäisten juttu. Mutta se on kuulemma perinnöllistä ja äitimmekin oli omistanut oman settinsä sappikiviä saman ikäisenä kuin sisko on nyt. En ollut tiennyt tästäkään, mutta nytpä selvisi, mikä se arpi oli.

Keksin lauantaina Massive Attackin loistavaa Blue Linesia kuunnellessani, että pitäisi kysyä siskolta, miksi hän ei kuunnellut teini-ikäisenä Massive Attackia, mutta tänään sitten unohdin kysyä. Lähes kaikki siskoni siinä iässä kuuntelema musiikki ärsytti vanhempiamme (mikä oli varmasti tarkoituskin), mutta se oli myös oikeasti erittäin huonoa (mikä tuskin oli tarkoitus) - ja tiesin sen jo silloin (vaikka olin 9). Massive Attack olisi varmasti toiminut 1990-luvun puolivälissä ärsytystarkoituksessa enemmän kuin tehokkaasti, mutta lisäksi se olisi ollut hyvää musiikkia.

Kotimatkalla ostin uudet vaihtoharjat sähköhammasharjaan. Koska minulla ei toistaiseksi ole radio-ohjatulla digitaalisella neuvontanäytöllä varustettua harjaa, mutta olen kiinnostunut epäolennaisista featureista, valitsin harjahyllystä oudot kumivahvikkeiset vaihtoharjat. Niiden pitäisi ilmeisesti vaalentaa hampaita. En tosin tiedä, mihin tarvitsisin huippuvalkoisen purukaluston - en ainakaan hymyilyyn.

MP3: Massive Attack - Safe From Harm [lähde]

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

musta taas tuntuu että mulla on mun siskon kanssa juuri toisin päin. kyllä me pienistä asioista puhutaan, mutta ollaan melko eri maaperällä muissa asioissa.

tää oli taa jotenkin hirveen "söötti" teksti.

Pete P. kirjoitti...

Parasta on tietysti, jos pystyy puhumaan ihan kaikenlaisista asioista. Mutta ylipäätäänkin aika harvojen ihmisten kanssa pystyy, oli sitten siskoja tai ei.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...