21 helmikuuta 2008

Brit Awards 2008

Brit Awards tuntuu menevän vuosi vuodelta tylsempään, ennustettavampaan, perheystävällisempään ja laimeampaan suuntaan. Kaukana ovat ne ajat kun Gallagherin veljekset tai Jarvis Cocker toivat gaalaan ripauksen aitoutta, vaaraa ja anarkiaa.

Nykyisin Brits tuntuu olevan artisteille lähinnä keino saavuttaa valtaisa televisioyleisö ja lisätä levymyyntiä. Siitä saa sellaisen vaikutelman, että sen tarkoitus ei enää ole kuluneen vuoden parhaan musiikin palkitseminen ja juhlistaminen, vaan tilaisuus muusikoille mielistellä levybisnestä.

Tästä kehityssuunnasta huolimatta eilisiltainen Brit Awards 2008 sisälsi kuitenkin lukuisia mieluisia yllätyksiä. Suuret pop-nimet kuten Mika tai Leona Lewis eivät voittaneetkaan kaikkia palkintoja, vaan tärkeimmät - eli parhaan yhtyeen ja parhaan levyn palkinnot - menivät Arctic Monkeysille! Ja Arctic Monkeysit olivat pukeutuneet tilaisuutta varten naamiaisasuihin: klassisiksi englantilaisiksi maaseutuherrasmiehiksi! Ja ottaneet mukaan sorsan! Ei hassummin.

Lisäksi Arctic Monkeysin Alex Turner osoitti jälleen kerran yhtyeensä skarpin ja rehellisen linjan kritisoimalla toisessa voittopuheessaan pop-artisteja tehtailevaa BRIT Schoolia (josta ovat valmistuneet mm. Amy Winehouse, Kate Nash, The Feeling, The Kooks, Adele, ynnä muut). Totta kai on aavistuksen verran ikävää alkaa v****illa kevytmielisessä juhlatilaisuudessa, mutta tuollainen käytös on juuri yksi niistä syistä, miksi pidän Arctic Monkeysia tämän vuosikymmenen parhaana bändinä. Tinkimätön linja - ja ripaus huumoria.

Muita kohokohtia eilisissä Britseissä olivat Amy Winehousen kaksi esitystä (taas ihmeellistä mekon riuhtomista) ja Klaxonsin yhteisesitys Rihannan kanssa, joka yhdisti kaksi viime vuoden parhaimmistoon kuuluvaa kappaletta ainakin semi-nokkelasti yhdeksi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jäljellä on sentään Brat Awards, vaikka näidenkin taso on ilmeisesti laskenut 90-luvun puolivälistä
NME Awards

t: lokaali

Pete P. kirjoitti...

Kaikkien näiden Awardsien ongelma on vähän se, että ne suosii niin selvästi sen myöntäjätahon omia etuuksia. NME:n gaalassa luultavasti Klaxons voittaa varmaan kaikki palkinnot. ;-) + Tän vuoden NME Awardsit on oikein hyvä esimerkki siitä NME:n tavallisesta takinkääntölinjasta: eka dissataan Manic Street Preachersia 10 vuotta ja sit myönnetään niille joku Godlike Genius -palkinto.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...