23 helmikuuta 2008

G-g-g-get over it!


Guillemots - Get Over It
Huippumahtava Guillemots on palannut! Parin vuoden takainen Through The Windowpane oli upea albumi, joka sisälsi kunnianhimoista ja taiteellista pop-musiikkia; mm. yhden kaikkien aikojen parhaista kappaleista Trains To Brazil (video). Through The Windowpane osoitti, että Guillemots on yksi tämän hetken kiinnostavimmista ja näkemyksellisimmistä pop-yhtyeistä, mutta suurempi yleisö jäi sen suhteen kylmäksi.
Paluusingle Get Over It ja maaliskuun lopussa julkaistava toinen albumi Red toivottavasti korjaavat tämän tilanteen ja tuovat Guillemotsille sellaisen valtavan suosion, jonka bändi ehdottomasti ansaitsisi. Uusi Guillemots vaikuttaa aavistuksen verran vanhaa räväkämmältä, vähemmän boheemilta ja helpommin lähestyttävältä. Get Over It on upean energinen ja svengaava kappale, jossa on hieman 1970-lukulaisia glam-vaikutteita mutta myös aavistuksen verran 2000-lukuista koneellista surinaa - ja kaikki höystettynä Guillemotsin persoonallisella englantilais-brasilialais-skotlantilais-kanadalaisella ominaistyylillä.
Ideaalimaailmassa Get Over It olisi listaykkönen. Saa nähdä, miten sille käy tässä todellisuudessa. (Ja Juhani Merimaa: Nyt puhelin käteen ja soittoa Guillemotsin keikkamyyjälle!)
MP3:
Guillemots - Get Over It [lähde]
Guillemots - Kriss Kross [lähde] Myös uudelta levyltä - kuulostaa vähän Mortal Kombatin tunnusmusiikilta... jos siinä olisi samba-vivahteita!
Guillemots - Trains To Brazil [lähde]
Guillemots - Made-up Love Song #43 [lähde] [video] "The best things come from nowhere"

2 kommenttia:

Stazzy kirjoitti...

Outoa.
Get over it toi mieleen U2:n, taustabiitin takia kai.

Trains to Brazilin jalkeen taas paassani soi "you cent hurry love, oh you just hqve to wait..."

Pete P. kirjoitti...

Joo, Trains To Brazilissa on samanlaista Motown-svengiä! Ja You Can't Hurry Love on myös kaikkien aikojen TOP50:ssä, ihan uskomaton biisi (paitsi Phil Collinsin versio, yäääh).

Ehkä tossa Get Over It'issa on jotain vähän samanlaista elektronisen musiikin ja rokin yhdistämistä kuin U2:n Pop-levyllä, en tiedä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...