23 joulukuuta 2008

Ennen joulua

Minulla on oikeastaan vain kaksi jouluperinnettä, jotka täytyy ehdottomasti toteuttaa.

Ensimmäinen niistä on täyttää yksi jääkaapin hylly limsatölkeillä: tein tämän perinteen vuoksi äsken kaksi reissua Behnford'sille ja jääkaappi näyttää nyt jälleen hyvin jouluiselta. En nyt jaksanut ottaa uutta kuvaa, mutta tältä se näytti jouluna 2006.

Toinen on joulubagel. Jouluaattona saan perinteisiä jouluruokia enoni luona, mutta joko ensimmäisenä tai toisena joulupäivänä asiaan kuuluu valmistaa itse runsas graavilohibagel ja nauttia se parin limsatölkillisen kanssa. Joulubagel todella kruunaa joulun.

Pidän itse omista jouluperinteistäni kovasti. Ne ovat ehkä hieman epäjouluisia, mutta siksi juuri hauskoja. Muutenkin ihmisten pitäisi mielestäni joulun kunniaksi yrittää tehdä ennemmin jotain sellaista, josta he itse pitävät, kuin sellaista, jota "pitäisi" tehdä, "koska niin tehdään aina".

Joululahjojen hankkimiseen ovat mielestäni parhaita päiviä pari juuri aattoa edeltävää päivää, ainakin nyt kun ne osuvat näin arkipäiviksi. Eilen illalla kaupoissa ei ollut oikeastaan lainkaan tungosta ja sain lahjat kasaan melko nopeasti. Tänä vuonna myös hankin mukavampia lahjoja kuin edellisvuonna: silloin olin jotenkin ajatuksissani ja ostin siskolleni jotain shampoita ja kylpygeelejä, vaikka en ole ollenkaan varma, käykö hän edes suihkussa. (Vitsivitsi!) Tänä vuonna tajusin kuitenkin paremmin ja hankin hänelle kirjan ja levyn. Niillä ei voi mennä vikaan.

Jouluvalmistelujen päätökseksi yritän ehtiä vielä tänään SPR:n Veripalveluun luovuttamaan verta. Siitä tulee itselle monella tapaa hyvä olo ja se voi aivan oikeasti auttaa jotakuta tarpeessa olevaa. Seuraavan kerran Veripalvelun toimipisteet ovat auki Tapaninpäivänä 26. joulukuuta.

Loppuun vielä se kaikkien aikojen paras joululaulu, tällä kertaa vuoden 2005 uusintaversiona.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...