04 joulukuuta 2008

Loppuvuoden yllättäjä


A Camp - Stronger Than Jesus
Eräs hienoista puolista musiikin seuraamisessa on se, kun aivan loppuvuodesta ilmestyy vielä joku kappale, joka nousee suoraan vuoden parhaimpien biisien listalle. Tänä vuonna loppuvuoden yllättäjäbiisi on A Campin eli The Cardigansin Nina Perssonin uusi single Stronger Than Jesus.
Olen odottanut A Campin toista tulemista jo viime vuodesta asti, jolloin kuulin uutisen, että Persson aikoo vielä tehdä jatkoa vuoden 2001 A Camp -albumille. Tiesin myös, että uusi Colonia-levy ilmestyy ensi vuoden alussa, mutta en tietenkään tajunnut, että ensimmäinen single siltä olisi kuultavissa jo nyt. Kiitos tälle blogille siitä, että ylipäätään tulin tietoiseksi uudesta A Campista!
Stonger Than Jesus on erittäin positiivinen yllätys. Siinä on mukavat torvet, miellyttävä svengi, jännä kitarakaiku väliosassa ja kaiken muun hienon lisäksi siinä vielä mainitaan "Jesus". Pidän jollain erityisellä tavalla pop-kappaleista, joissa sanotaan "Jesus". Se on hyvänkuuloinen sana. Tein kerran sellaisen soittolistankin, jossa oli kaikkia "Jesus"-kappaleita, mm. Pulpilta, Morrisseyltä ja muilta.
Vielä erityishyvä puoli Stronger Than Jesus'issa on se, että sen vuosiluvuksi voi iTunesissa laittaa 2009, koska se varsinaisesti julkaistaan levyllä vasta silloin. Eli se tulee tulevaisuudesta! Minulla on ollut ikävä Nina Perssonia ja tämä on erittäin hauska paluu. Katso video yltä ja lataa Stronger Than Jesus tästä.
Toinen loppuvuoden yllättäjä voisi olla brittibändi nimeltä The Grants. Alan McGee hehkutti äskeisessä The Guardianin blogissaan The Grantsia "maailman parhaaksi ilman levysopimusta olevaksi bändiksi", mikä on tietenkin liioittelua, mutta sai ainakin minut kurkkaaman bändin MySpace-sivulle, josta paljastui melko tunnelmallista ja omaleimaista, hieman The Verven ja The Stone Rosesin sekoitukselta kuulostavaa musiikkia tekevä bändi. Tuskin The Grantsista tulee mitään vallankumouksellista megabändiä, mutta ainakin MySpace-näytteiden perusteella olisi kiinnostavaa kuulla bändiltä kokonainen albumikin.
Muuta: Lehdenjakajajoulukalenterista tuli taas uusi stressinaiheuttaja: joudun nyt joka ilta ennen nukkumaanmenoa tarkistamaan, että seuraavan yön karkki on paikoillaan eikä kukaan ohikulkija ole vienyt sitä. Tyypillistä!

3 kommenttia:

Aida kirjoitti...

Oon odottanu uutta levyä niin pitkään, että olin jotenki alitajuisesti unohtanu jo koko asian, mut nyt on kivaa kun päivämäärätki on jo tiedossa, eikä niihin oo enää ku hmmm..vähä alle pari kuukautta! Mut silti tää biisi ei iskeny vielä mitenkää täräyttävästi (jeesusta lukuunottamatta:D), toivottavasti loput Coloniasta tekee sen!

Pete P. kirjoitti...

Mulla soi tää päässä vielä aamun luennollakin. Tosi pätevä kipale.

Ja tuli niin hyvään paikkaan. Keskellä talvea pitää iloita pienistäkin valonpilkahduksista. Esim. nyt iloitsen siitä, että Metsätalon tietokoneluokassa mun vieressä istuu ihan Richard Hawleyn näköinen mies. Ja pari päivää sitten näin Kampissa ihan selvästi Thom Yorken.

Anonyymi kirjoitti...

mainio kipale. love can do you like a shot gun.

heh. sanavahvistuksessa lukee "rundi".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...