11 joulukuuta 2008

Peli, pesula ja lukeminen

Oi Wikipedia, pidän sinusta hyvin paljon. Mielestäni on jotenkin aivan erinomaisen hienoa, että Wikipediassa on artikkeli nimeltä The Game (mind game). Pidän noista suluista.

The Game on siis aika mahtava juttu. Siinä on kolme sääntöä:
1. Jokainen pelaa Peliä, koko ajan.
2. Jos ajattelee Peliä, häviää Pelin.
3. Jos häviää Pelin, siitä pitää ilmoittaa ("Hävisin!"). Sitten se alkaa taas uudestaan.

En tiennyt Pelistä ennen tätä iltaa, mutta nyt en voi tietenkään enää olla ajattelematta sitä. Eli häviän koko ajan. Kieroa!

Muuta: Toinen asia, josta pidin tänään, on pesula. (Oletteko muuten huomanneet, että sanassa "pesula" on kolmen viikonpäivän lyhenteet, tosin hieman väärässä järjestyksessä?) Pesula on sellaista arkipäivän luksusta. Olen melko tarkka vaatteistani ja käytän aika paljon kauluspaitoja, joten olen tullut siihen tulokseen, että paitojen pesettäminen pesulassa on pitkällä tähtäimellä kannattavampaa, kuin niiden peseminen kotona. Toivon, että asuisin joskus sellaisen rakennuksen yläkerrassa, jonka katutasossa on pesula.

Toinen Muuta: Lukeminen tekee onnelliseksi. Joskus aiemmin syksyllä, kun oli vähän huono ja rasittunut olo, yritin miettiä asioita, jotka tekevät aina iloiseksi - ja lukeminen on ehdottomasti sellainen asia. Silloin oikeastaan rajasin sen vain romaanien lukemiseen, mutta on tenttikirjojenkin lukeminen välillä hauskaa. Voi ainakin kuvitella sivistyvänsä. Muistini vain on vähän huono, en yleensä muista lukemastani kuin mikroskooppisen pienen osan. Eiliseltä jäi päähän yksi vaikuttava virke: "Legends attract the very best in our times - ideologies attract the average." (Hannah Arendt - The Origins of Totalitarianism)

Kuuntele: Peliin liittyen John Lennonin Mind Games.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

voi hyvä luoja, mieheni pelasi tuota peliä koko viime kevään, ruokapöydässäki yhtäkkiä saatto tulla 'lost the game'. huh, onneksi se on unohdettu :D

Pete P. kirjoitti...

Ei, ei se ole unohdettu, sun mies vaan pelaa sitä tällä hetkellä ihan vitun hyvin. :-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...