04 maaliskuuta 2007

Coldplay ja Travis ja Keane ja Snow Patrol ja...

Sinänsä jotenkin yllättävää, mutta tällä viikolla tuli mitta täyteen keskitempoisen pehmeää rock-musiikkia. Kuuntelin Coldplayn A Rush Of Blood To The Headin pitkästä aikaa, ja tulin siihen tulokseen että se on yksi tylsimmistä albumeista ikinä. On silläkin tietysti hetkensä, eikä se oikeastaan sisällä ainuttakaan huonoa biisiä, mutta se on soitettu niin varovaisesti ja toteutettu niin varman päälle, ettei sillä kyllä ole mitään sieluakaan.

Ja näitä saman sortin bändejä ja levyjähän riittää. Oikeastaan viimeisten kahdeksan, yhdeksan vuoden ajan on Britanniassa vuoden myydyin levy ollut jonkun Coldplay-tyylisen bändin tekemä. Hiottua, surumielisen "tunteikasta", radioon ja jäähalleihin sopivaa "isoa" musiikkia. Toisin sanoen Britanniasta on tullut pehmeämpi versio USA:sta, jossa vallitsee samanlainen keskitason hegemonia, mutta vain aavistuksen raskaammilla kitaroilla ja synkemmällä meiningillä.

Se, mikä tässä koko hommassa oikeastaan eniten huolestuttaa, on se että tämänkaltaisia bändejä on markkinoilla jo niin paljon, että kyseisen tyylisestä musiikista pitävä ihminen voi aivan huomaamattaan keskittää kaiken kuuntelunsa näihin artisteihin ja olla kokematta oikeastaan minkään muunlaista musiikkia.

En taas haluaisi kritisoida hyviä kavereitani (se tuntuu valitettavasti olevan jonkinlainen juokseva teema tässä blogissa - olen pahoillani), mutta olen musiikillisesti huolestunut joidenkin heistä puolestaan. Useimmiten, kun kertoilemme mitä uutta suosikkimusiikkia kukin on löytänyt, vastaukset ovat jotain Coldplayn b-puolia, Snow Patrolin uusia hittejä tai Travisin tulevia singlejä.

Pidän kyllä itsekin coldplayrokista silloin kun se on parhaimmillaan. The Verven Urban Hymnsia ei voi tyylilajin sielukkaimpana tuotoksena tietenkään mitenkään ylittää ja Travis teki genren palikoilla hienoa tulosta The Man Who'lla ja The Invisible Bandillä. Mukaan mahtuu kuitenkin niin paljon niin keskinkertaista ja niin laskelmoitua musiikkia, että se on yksinkertaisesti tylsää!

En missään nimessä ole musiikin suhteen snobi, enkä ole ennen oikein halunnut kritisoida coldplay-kerhoa, koska se kuitenkin edustaa erästä laitaa suosikkigenrestäni (brittiläisestä kitararockista), mutta nyt tilanne on mennyt mielestäni jo vähän liian pitkälle.

Onneksi musiikki liikkuu aina sykleissä ja vastaisku on varmasti jo tulossa.

P.S. Katsokaa uusimmasta City-lehdestä Sunrise Avenuen laulajan Sam Haberin levykokoelma ja todetkaa miehen ja hänen bändinsä täydellinen roskuus. (Suomalaisista ei-hevibändeistä Sunrise Avenue on ehdottomasti tämänhetkinen inhokkini. Joku Lovex menisi varmasti edelle, mutta sitä ei onneksi näe MTV:ltä joka kymmenes minuutti, joten SA ansaitsee inhoykkösen paikan.)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oon aika samaa mieltä, tykkään kyllä älyttömästi Coldplaysta ja Travisista jne, mutta ei niitä mitenkään pystyisi kuuntelemaan pelkästään ja aina. Väliin tarvii jotain vähän asenteellisempaa (olikohan ees suomen kielen sana?).

City-lehtee ei nyt saatavilla, mitäs sen levykokoelmaan kuului?

Pete P. kirjoitti...

Joo, nimenomaan! Vaihtelua pitää olla!

No siis Sam Haberin levyhyllystä suurin osa oli Bon Jovia, Roxettea, Metallicaa, Poets of The Fallia, jne. jne. Ja en nyt muista mitä muuta... siellä oli jotain ihan hirveän kauheaakin.

Mutta siis siellä ei ollut mitään, mikä ei olisi joskus ollut listalla vähintään TOP10:ssä.

Niin, nyt muistin sen pointin! Sam kertoi siinä pitävänsä Roxettesta (se ei ole paha juttu, minäkin pidän Roxettesta tietyissä tilanteissa), mutta haukkui Marie Fredriksonin englannin-ääntämystä! Siis ***** Sunrise Avenuen laulaja haukkuu jonkun englantia! Onkohan se ikinä kuunnellut omia levyjään?

Anonyymi kirjoitti...

Äläs pete pyytele anteeksi, paskaahan se Sunrise Avenue on...

muistelisin että joku brittimuusikko(jompikumpi Gallagher kenties?) olisi sanonut Coldplay'n Yellowin olevan vuoteenkastelijoiden biisi. Heh, sanat saavat ainakin uuden merkityksen... :D

"They're all YELLOW"

Pete P. kirjoitti...

Taisi olla Alan McGee, joka tuon sanoi 2000 kun Yellow tuli ulos.

Noelhan on nykyään Chris Martinin kanssa todella hyvää pataa, mutta Liam on kutsunut Chrisia mm. haukkumanimellä "plantpot" (kyllä...ei, siinä ei ole mitään järkeä). :-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...