27 maaliskuuta 2007

Työahdistus (taas kerran)


Olen taas hieman ahdistavassa tilanteessa. Periaatteessa se on positiivinen tilanne, mutta omalla suhtautumisellani olen taas onnistunut muuttamaan sen ahdistavaksi.

Menen huomisesta alkaen loppuviikoksi töihin erään tavaratalon ale-päiville (ei nyt mainosteta ;-)). Jos pärjään siellä hyvin, on kai mahdollista että saisin samasta paikasta töitä kesäksi. Olen melko varma, että pärjään ihan riittävän hyvin, mutta se että kesän onnistuminen on nyt näiden neljän päivän varassa, on jokseenkin ahdistavaa. Eikä kesätyöpaikka tietenkään ole edes mitenkään varma, vaikka tämä viikko sujuisikin sopivasti.

Kolmisen viikkoa sitten lähetin kesätyöhakemuksia vaikka mihin, mutta niistä ei ole sen jälkeen kuulunut mitään. Eikä parin viime viikon aikana ole löytynyt mitään uusia paikkoja, joihin hakea. Ja huhtikuu alkaa tällä viikolla, joten kesään ei ole kuin oikeastaan enää kuukausi...

Lisäksi toinen työhön liittyvä ahdistustekijä on tietenkin se, että tämä viikko menee opiskelujen kannalta täysin ohi työn takia. Opiskelu ei ole muutenkaan sujunut viime aikoina kovin hyvin (ks. aiemmat...), joten juuri nyt pitäisi varmaan silläkin saralla ottaa loppukiri ennen kesää.

Loppujen lopuksi kysymys taitaa kuitenkin olla siitä, että tekisin mieluummin juuri kaikkea muuta kuin mitä milläkin hetkellä pitäisi tehdä. Silloin kun pitäisi opiskella, olisin mieluummin töissä ja silloin kun pitäisi tehdä töitä, haluaisin puurtaa kirjastossa opiskelujen parissa.

Tai kaikkein mieluiten haluaisin tietysti olla jossain aivan muualla. Nyt keväällä taivas on taas kirkas ympäri vuorokauden ja lentokoneita näkyy joka puolella viivoina tai valoina...

Robbie Williams - Tripping [lähdeblogi]

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, tsemppiä sinne hulluuteen! Itse olin joku vuosi hulinassa sen verran mukana, että pakkasin ruokaosastolla ihmisten ostoskasseja (kerättiin joukkueelle kisareissurahaa). Kohtalaisen hullu meininki jo siellä rauhallisehkolla ruokaosastollakin. :O

Pete P. kirjoitti...

Kiitos tsemppauksesta! Joo, tästä tulee varmaan kohtalaisen hektinen viikko... Mutta hyvä vaan, kuluupahan aika nopeammin.

Anonyymi kirjoitti...

itseki hain töihin kyseisen tavaratalon ale-päiville. en päässyt. sen sijaan kävin siellä hassaamassa viimeisetkin pennoseni. kassalla oli vielapä erittäin melankolinen ja muutenkin onnettoman oloinen myyjä. reilua olla siinä ja hymyillä ja ajatella, että vitsi mä oisin ollut niin paljon parempi. omahyväistä jos mikä.
sulla on sentään mahiksia saada kesätöitä sieltä. mä pelkään tosella tosella etten saa mistään mitään.

Pete P. kirjoitti...

"Melankolinen myyjä"... kuulostaa tavallaan kauniilta. Mä haluaisin sellaisen kaupan missä olisi pelkkiä melankolisia myyjiä. Se olisi melankolisille asiaikkaille. ;-)

Hei jos et saa mistään mitään (vaikka saat kyllä, ihan takuulla), niin tehdään joku oma bisnes? Tää kehotus on avoin kaikille! Keksitään joku mahtava idea mikä on helppoa ja sopii kesään!

Anonyymi kirjoitti...

joo, business, mä vaan oo kauhee business-persoona, mä oon kyllä hyvä saamaan ihmiset tekemään asioita mitä ne ei oikeesti haluu, mutta palveluksia teen liian helposti silleen "ei se mitään, tää oli niin pientä",

onnistuukohan tää kommentointi nyt, ku yritin tota snarkiyttä kommentoida, mutten onnannut, tai sitten sulla on joku tarkistus juttu päällä ja saat sen kommentin joku sata kertaa

Pete P. kirjoitti...

Näköjään onnistui. :-) Bloggerilla on viime aikoina ollut jotain häslinkiä kommentoinnin kanssa, mulle on käynyt sama juttu useasti.

Perustetaan joku bisnes sille että sä oot hyvä saamaan ihmisiä tekemään mitä ne ei halua? Joku kerjäys/keräys/huijaussysteemi vaikka?

Anonyymi kirjoitti...

joo, eiks yhteiskuntatieteilijöitä muutenkin syytetä vaan turhanpäiväisyydestä ja ihmisten huijaamisesta.
tai sit voidaan tehä joku hirvee sellanen dare you -tosi-TV -ohjelma. (hienostikäytetyt välimerkit). Mä voin sit houkutella ihmiset tekeen niit juttuja ni saadaan hyvää matskuu.

Pete P. kirjoitti...

Hahah, joo siis mikä se oli mikä tuli muutama vuosi sitten missä oli Teresa DeRita-Cavlec ja Arttu Harkki (voi ***** kun muistan näiden nimet, ei saisi!)? ..."Yllytyshullut", joo se se oli. Se on kyllä vähän keksitty juttu jo. Oisko mitään muuta? ;-)

En vieläkään lopeta lottoamista.

Anonyymi kirjoitti...

me voidaan alkaa ylläpitää lastenhoitopalvelua, ei tietenkään ite hoidettais kenenkään penskoja vaan kerättäis sellasia yläasteikäsiä tyttöjä ja välittäis niitä (lastenhoitajiks, ei mitään paritusta) ja otettais provikat.

Pete P. kirjoitti...

Toi on tosi hyvä!

1) Siinä ei itse tarvitsisi tehdä mitään
2) kohta 1) riittää

Sen nimi vois olla Teille-Sitteri-Service,..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...