15 heinäkuuta 2007

Hard-Fi:n paluuvideo


Hard-Fi - Suburban Knights
Olen odotellut Hard-Fi:n toista albumia kovalla mielenkiinnolla. Once Upon A Time In The West ilmestyy vasta syksyllä, mutta ensimmäisen singlen Suburban Knights video pyörii Englannin televisiossa jo nyt.
Jotenkin olin odottanut vähän enemmän. Suburban Knightsin soundi on täysin samanlainen kuin debyyttialbumin biiseissä eikä mitään mullistavaa kehitystä näytä muutenkaan tapahtuneen - ainoastaan videoon on käytetty selkeästi enemmän rahaa. Kappale on kyllä hyvä, mutta ei läheskään niin tarttuva kuin vaikkapa Cash Machine tai Hard To Beat, jotka jäivät päähän heti ensikuulemalta. Ja biisiltä jonka nimi on niinkin mahtipontinen kuin Suburban Knights, odottaisi enemmän asennetta.
Mielestäni yhden hiennoimmista harppauksista ikinä ensimmäisen levyn viimeisen ja toisen levyn ensimmäisen singlen välillä teki Oasis vuodenvaihteessa 1994/5. Some Might Sayn aloitusriffi kuulosti vielä siltä kuin se olisi suoraa jatkoa Definitely Maybe -levylle, mutta viimeistään biisin outroon mennessä oli jo selvää, että nyt liikutaan uusilla vesillä. Mielestäni jokaisen bändin pitäisi pyrkiä vähintään vastaavanlaiseen suoritukseen. Valitettavasti Hard-Fi ei näytä siihen pystyvän.
(Tosin muistan kirjoittaneeni jokseenkin samalla tavoin The Killersin singlestä When You Were Young viime kesänä näihin aikoihin. Sekään ei ensikuulemalta vaikuttanut mitenkään erikoiselta, mutta loppujen lopuksi se ja koko Sam's Town -albumi osoittautuivat hienoiksi. En näe mitään syytä, miksi Hard-Fi:n kanssa ei voisi tänä vuonna käydä samalla tavalla.)

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...