08 heinäkuuta 2007

Live Earth


Mielestäni megakonsertteja saisi järjestää vain "kerran sukupolvessa". Siksi eilinen Live Earth vain kaksi vuotta Live 8:n jälkeen oli aivan liian pian, vaikka olikin jälleen hyvän asian puolesta. Konserteissa kuitenkin esiintyi suurimmaksi osaksi lähes samat bändit kuin Live 8:ssakin - kahdessa vuodessa ei ehdi vielä tulla esille tarpeeksi suurta joukkoa uusia bändejä.
Monet esiintyjät vaikuttivat melko leipiintyneiltä ja tuntuivat lähinnä miettivän sitä, miten paljon miljoonayleisölle esiintyminen nostaa heidän levymyyntiään. Piristävä poikkeus oli New Jerseyn konsertissa (jota kutsuttiin imagosyistä New Yorkin konsertiksi... New Jersey on varmasti parjatuin osavaltio kaikista!) esiintynyt skotlantilainen KT Tunstall. KT:lla oli kaikki hallussa: hän vaikutti iloiselta, hymyili kauniisti, oli pukeutunut hauskasti ja hänen bändinsä oli kovassa vedossa (etenkin rumpali ja kivoja taputuksia tehneet taustalaulajat - stetson-päinen perkussionisti oli ehkä vähän turha). Lisäksi KT soitti kitaraansa reippaan epä-tyttömäisesti, toisin kuin muutenkin flopannut Hampurissa esiintynyt Shakira. Harmi että ylläoleva video on melko huonolaatuinen.
Lontoon konsertissa parhaalta vaikutti Foo Fighters. Vaikka bändi onkin jo vuosia saanut soittaa valtavilla ulkoilma-areenoilla, näytti uuden Wembleyn hohto silti kehittävän bändissä ylimääräistä innostusta. Dave Grohl oli todella tulessa ja etenkin The Best Of You oli erittäin vaikuttava:


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...