29 elokuuta 2009

Oasis 1991 - 2009



Pointteja:

  • Toivottavasti Liam ei pidä itsellään Oasiksen nimeä.
  • Onneksi ehdin nähdä Oasiksen tammikuussa Tukholmassa.
  • Dig Out Your Soul jättää viimeisenä Oasis-albumina bändistä arvokkaan muiston: yhtye lopetti ehdottomasti huipulla.
  • Todella ihmeellistä, että Noel ei jaksanut 12-kuukautisen kiertueen kolmea viimeistä keikkaa, vaan Liamin naaman katseleminen edes parin tunnin ajan illassa kypsyi aivan käsittämättömän ylivoimaiseksi.
  • Olo on outo. Noel on totta kai lähtenyt Oasiksesta aiemminkin, mutta ei vastaavalla tavalla kuin nyt. Tämä taitaa olla aivan oikeasti totta.
  • Olisin ihmeissäni, jos bändi ei vielä joskus palaa yhteen. Kenties aivan alkuperäiskokoonpanolla?
  • Tämä tuli aika puun takaa. Vuonna 1996 tätä olisi osannut odottaa, vielä vuonna 2000:kin. Mutta jotenkin Oasis vuonna 2009 vaikutti vakaalta kaikista huonoista uutisista huolimatta: oli selvää, että Liam ja Noel vihasivat toisiaan, mutta ainakin tästä asiasta oli yhteisymmärrys ja bändi pystyi toimimaan sen puitteissa.
  • Definitely Mayben julkaisusta on huomenna kulunut tasan 15 vuotta.

30 kommenttia:

Lauri kirjoitti...

Nyt vois olla Liam & Patsy-klubin aika?

Pete P. kirjoitti...

Niin vois, "avioero"-teemalla...

Anonyymi kirjoitti...

Kamalalta tuntuu, 15 vuoden fanittamisen jälkeen. "Some sadness" ja "great relief":-(... Kyllä minustakin tuntuu että tämä on enemmän lopullista kuin koskaan ennen.

Noel pärjää kyllä, mutta miten Liam?

Pete P. kirjoitti...

No, jos Ian Brown on pärjännyt, niin varmasti Liamkin. Mun veikkaus on, että Liam jatkaa yhteistyötä Gemin kanssa, ehkä Andynkin. Jos Liamin toistaiseksi julkaistuista itsekirjoittamista biiseistä koottaisiin levy, ei se pahasti kalpenisi millekään, mitä kukaan on julkaissut viimeisen 10 vuoden aikana.

Parasta Liamilta olisi tehdä nopea Morrissey-tyylinen ratkaisu ja julkaista soololevy (/uuden bändin levy?) mahdollisimman pian (tyyliin Morrisseyn Viva Hate tuli 6 kk The Smithsin lopettamisen jälkeen).

Liam oli kuulemma rikkonut Noelin kitaran backstagella. Ilmeisesti viimeinen niitti.

dpst kirjoitti...

Oho, aika paha uutinen! Mielestäni yksi musiikin merkittävimmistä yhtyeistä on nyt hajonnut. Liam & Noel on Oasis eikä pelkkä Liam. Kaipa herroilta soolomateriaalia tulee, mutta ei se oasista korvaa.

dpst kirjoitti...

Paitsi ellei tule juuri tuollaista uutta Morrisseyta!

Pete P. kirjoitti...

Niinpä, 1990-luvun merkittävin bändi aivan ehdottomasti, ja 2000-luvullakin onneksi uudestaan tasonsa löytänyt ja lukuisia lukuisia uusia bändejä inspiroinut.

Anonyymi kirjoitti...

Ian Brown on selväjärkisyyden perikuva Liamiin verrattuna. Liam on oikeasti sekaisin, on ollut aina, Oasiksessa se on (tai ehkä pitäisi jo sanoa "oli") osa charmia mutta yksin/bändin vetäjänä ei enää.

Samaa mieltä olen kanssasi että toivottavasti Liam ei jatka Oasiksen nimellä. Voi olla ettei laillisesti pystykään, Noel on nuo sopimushommat yleensä taitavasti hoitanut.

Muistatko muuten Wibbling Rivalry -haastattelun? Siinä Liam sanoi näin: "And I hope one day there's a release where I can smash fuck out of him, with a fuckin' Rickenbacker, right on his nose, and then he does the same to me, coz I think that we're stepping right up to it now. There's a fuckin' line there and we're right on the edge of it."

Nyt tuntuu että 15 vuoden kuluttua tuosta Limin ennustuksesta tosiaan on tuo mainittu raja ylitetty ja kitarakin siinä meni...

Anonyymi kirjoitti...

Minun veikkaus on että Andy ja Gem ei lähde Liamin matkaan. Ei ainakaan Gem, hänhän on Noelin kaveri.

Onneksi Chris Sharrockille (joka oli muuten mielestäni Oasiksen paras rumpali kautta aikojen) taitaa löytyä töitä Robbie Williamsin tulevala kiertueelta.

Pete P. kirjoitti...

Hahah, totta muuten! Itseään toteuttava ennustus. BBC:n uutisissa oli äsken hieno juonto aiheesta: "Some might say it was inevitable but Noel Gallagher has left Oasis..."

Tavallaan silti kyseenalaistan ton väitteen, että Liam on "sekaisin". Siis onhan se sekaisin, hahah, totta kai, mutta toisaalta sillä on ollut paljon tosi yllättävänkin kirkkaita hetkiä: esim. kiertueen jatkaminen kesällä 2000 ilman Noelia ja Pretty Greenin perustaminen. Ja ehkä joitain muitakin, hehheh. Kyllä Liamkin osaa tarvittaessa varmasti ottaa hommat haltuun, enkä yhtään epäile, etteikö sillä olisi myös taustavoimia, jotka auttaa aika paljon.

Nyt äkkiä Noelille oma talkshow televisioon!

Pete P. kirjoitti...

Hmm, niin, Gem. Saatat ehkä olla oikeassa. Toisaalta Gem on co-kirjoittanut Liamin kanssa useammankin biisin, joten siinä mielessä. Mutta tosiaan ehkä loppupeleissä Gem on lojaalimpi Noelille. Jännä nähdä, kenen kanssa Liam sitten soittaa...

Anonyymi kirjoitti...

Liamhan on sellainen klassinen "holy fool" joten niitä kirkkaitakin hetkiä löytyy:-). Ihan vakavasti, osa kaikkein hienoimmista Oasis-siteerauksista (ja niitä hienoja siteerauksia on massoittain, monen uskon jäävän elämään ikuisesti:-)) on Liamilta peräisin.

Mutta siitä huolimatta en mitenkään jaksa uskoa että hän pärjäisi bändin vetäjänä tai edes soolona. Toivottavasti olen väärässä.

Mielenkiintoista on ollut noilla brittisaiteilla huomata miten suurin osa kommentteja on tyyliin "no vihdoin Noel pääsi riippakivipikkuveljestä eroon ja voi alkaa tehdä kunnon musiikkia".

Anonyymi kirjoitti...

Vielä tuosta Barcelonan v. 2000 jutusta: jälkeenpäinhän on osoittautunut että koko kuvio oli (jälleen kerran) osa Noelin (valta)peliä. Ei nyt ehkä ihan masterplania kuitenkaan:-). Noel hankki sen tuuraajan (Deightonin) ja alusta alkaen oli selvää että hän itse palaisi mukaan loppukesän keikoille. Liam ei ymmärtääkseni organisoinut yhtään mitään.

Pretty Green voi menestyäkin, toivotaan niin. Oli muuten riipaisevaa kun NME:n haastiksessa Liam sanoi että kyllä hän on antanut niitä vaatteita Noelillekin mutta että Noel "on varmaan heittänyt ne roskiin" tjsp.

Anonyymi kirjoitti...

lisatietona eilisesta, etta liam kavi lavalla vampire weekendin jalkeen - kertoi roudareille ettei kamoja tulla purkamaan.

Pete P. kirjoitti...

Olisi hienoa saada lukea esim. joku kirja noista vuoden 2000 tapahtumista. Se oli jotenkin todella surullinen episodi. Mä olin aina luullut, että se oli Liamin päätös jatkaa keikkailua, mutta ehkä ei sitten.

Anonyymi kirjoitti...

Käsitykseni mukaan Liam ei ole Oasiksessa päättänyt koskaan yhtään mistään.

On tosiaan sääli, että Oasis-kirjallisuus jäi sinne 90-luvun loppuun (suurin osahan ilmestyi '96-'97). Olisi todella mielenkiintoista lukea kunnon analyysia vuodesta '98 eteenpäin.

Unohdin heti alkuun kehua tämänpäiväistä kuvavalintaasi, se on erinomainen. Furmanovsky kirjoitti tuosta kuvasta muistaakseni että "you could feel the air cackle between them". Silloin kuitenkin selvisivät Pariisista takaisin yhtenä bändinä, nyt eivät.

Nyt kun olo ei ole enää ihan niin shokeerattu niin toivon vaan että sekä Noel että Liam käyttäytyisivät lähipäivinä/viikkoina mahdollisimman arvokkaasti (siis Oasis-asteikolla). arvokkaasti).

Johanna kirjoitti...

Odotinkin tätä tänne.

Mua ei oikeastaan haittaa tämä Oasiksen hajoaminen. Mä en ole erityisemmin ollut kiintynyt poikien 90-luvun jälkeiseen tuotantoon. Enemmän olen surullinen siitä, että eivät ole koskaan enää yltäneet samanlaisiin biiseihin kuin silloin muinoin. Samaa mieltä olen siinä, että hajoamista ei kyllä enää ehkä odottanut kun olivat jo näin kauan toisiaan kestäneet. Oletin, että tiesivät ja tunsivat toisensa jo tarpeeksi hyvin, että osasivat pysyä pois toistensa tieltä ja olisivat ehkä aikuistuneetkin jollain tavalla vuosien saatossa. Mutta ehkä sitten ei. Yksi aikakausi on siis ohi. Toisaalta kulta-aika oli ohi jo kauan sitten ja siten en osaa ajatella tätä mitenkään dramaattisena muutoksena. Jään mielenkiinnolla odottaamaan mitä tuleman pitää.

Pete P. kirjoitti...

Tää on myös aika yleinen näkemys, mutta haluaisin kyseenalaistaa sen silti. Väite, että Oasiksen kulta-aika oli 90-luvulla, on sinänsä totta, mutta se DM ja (WTS?)MG -levyjen kulta-aika olikin niin erityinen ja ainutlaatuinen ettei sellaista voikaan ikinä saavuttaa uudelleen - ei Oasis eikä kukaan muukaan. Sen voi siis tavallaan jättää ihan omaan arvoonsa.

Mutta uusi kulta-aika (no tietysti himmeämpi verrattuna 1994-97, mutta loistavampi kuin lähes kenenkään muun tällä hetkellä) alkoi 2005. Don't Believe The Truth oli erinomainen albumi, ei ehkä täydellinen kokonaisuus, mutta tunnelmaltaan tosi toimiva ja sisälsi ihan bändin parhaisiin ikinä lukeutuvat sinkkubiisit (Lyla ja Let There Be Love, mutta ennen kaikkea The Importance Of Being Idle, joka on aivan kiistattomasti yksi 2000-luvun parhaita pop-kappaleita).

Ja viime vuoden Dig Out Your Soul on oikeasti ihan klassikkoalbumi, en sano tätä muuten vain, vaan tarkoitan sitä ihan todella. Ehdottomasti Oasiksen kolmanneksi paras levy, mikä on aika kova juttu. Dig Out Your Soulilla on upea, yhtenäinen soundi ja jokaisella kappaleella on oma roolinsa siinä kokonaisuudessa. Kun varsinaisen albumin lisäksi ottaa huomioon vielä Oasiksen tyylikkään uuden visuaalisen ilmeen, rohkeat remixit ja todella kovan keikkakunnon (ja keikkapaikat: tänä kesänä Wembley, Heaton Park, Slane Castle..!), voi aivan kiistattomasti sanoa, että Oasis oli tällä hetkellä ehdottomasti kovimmassa lennossaan sitten 90-luvun ihmepäivien.

Ymmärrän, jos 2000-luvun alun heikommat levyt puski sut pois Oasiksen luota (Heathen Chemistryn kohdalla mullekin melkein tapahtui niin), mutta 2005-2009 Oasis oli taas todella kova sana. Siksi hajoaminen nyt onkin aika sääli. Toisaalta bändi lopetti hienoon albumiin ja menestyksekkääseen kiertueeseen.

Pete P. kirjoitti...

Listataan vielä vähän Oasiksen 2000-luvun parhaita biisejä, jotta tulee ihan selviä esimerkkejä siitä, että tuotanto oli tälläkin vuosikymmenellä ajoittain ihan yhtä kovaa kuin 90-luvulla:

Let's All Make Believe
Sunday Morning Call
Where Did It All Go Wrong?
Idler's Dream
Songbird
Lyla
The Importance Of Being Idle
Part Of The Queue
Let There Be Love
Turn Up The Sun
Bag It Up
The Turning
The Shock Of The Lightning
Falling Down... ja oikeastaan ihan kaikki biisit Dig Out Your Soulilta (ehkä The Nature Of Realityä lukuunottamatta).

Jos näitä vertaa bändin 90-luvun tuotantoon, ei ne pahasti kalpene. Tietysti jotkut Don't Look Back In Angerit ja Champagne Supernovat ja Live Foreverit on ihan omaa luokkaansa, mutta ei niihin voi verrata sen vuoksi yhtään mitään. Ne on parempia kappaleita kuin mitä jopa Beatles kirjoitti. Olen aivan oikeasti tätä mieltä.

tyttö tiffanyltä kirjoitti...

Asiaan liittymätön kommentti: kiitos kunniasta kun teit mun biisistä biisin.

Lauri kirjoitti...

Mun täytyy sanoa, että hajoaminen ei tullut kyllä yhtään yllätyksenä. Ajankohta ehkä vähän, mutta oman veikkaukseni asetin kiertueen loppuun. Joskus keväällä Noel sanoi Q:n haastattelussa, ettei ole ollut Liamin kanssa puheväleissä pitkiin aikoihin ja NME:ssä Liam taas sanoi, että ensimmäistä kertaa tällä kiertueella hänellä on tullut sellainen fiilis, ettei tiedä mikä on bändinsä tulevaisuus. Noista sitten päättelin, että bändin tulevaisuus alkaa olla katkolla hyvinkin pian, koska ei kukaan jaksa pitää bändiä pystyssä pelkän rahan takia, jos kemiat ovat menneet täysin pilalle.

Harmittava tuo hajoaminen on, koska Oasis on Don't Believe The Truthin jälkeen petrannut todella paljon ja uskaltaisin nostaa kaksi edellistä levyä tasoihin kahden ensimmäisen kanssa laadussa. Bändin tasosta kertoi jotain myös se, ettei sävellysten taso ollut enää Noelin varassa, vaan sekä Liam, Gem ja Andy pystyivät kirjoittamaan todella laadukkaita kappaleita. Itse oikeastaan löysin Oasiksen vasta Don't Believe The Truthin aikoihin, koska kovana Blur-fanina en tietenkään voinut sietää Oasista. Nyt arvostan Gallagherin veljeksissä muutakin kuin viihdearvoa lööpeissä. :)

Eniten harmittaa se, etten päässyt näkemään Oasista livenä. Blurin pääsin näkemään Hyde Parkissa ja keväällä suunnitelinkin, että menisin Rock En Seineen Oasista katsomaan, mutta rahapulan takia en sitten mennyt. Jälkiviisaana voi sanoa, että hyvä niin.

Jäsenten tulevaisuuksista kaikkien muiden paitsi Liamin tulevaisuus näyttää mielestäni valoisalta. Noel kirjoittaa edelleen lähes täydellisiä pop-kappaleita, joten hän pärjää yksinkin. Gem ja Andy löytävät varmasti paikkansa mistä bändistä tahansa, mutta Liam jää joka tapauksessa yksin. Miehen maine ei varmasti lisää soittajien intoa soittaa hänen kanssaan ja miehen sävellystaidot ovat vähän arvoitus, vaikkakin Oasiksen levyille mies on kirjoittanut oikein hyviä biisejä. Voi olla, että hän ei työskentele jatkossa musiikin parissa ollenkaan. Nämä nyt ovat vain arvauksia, mutta tällainen kutina tällä hetkellä pyörii.

Comebackin ajoittaisin 5-10 vuoden päähän. Liam ja Noel ovat kumminkin veljiä, joten pakko heidän on jossain välissä paikata välinsä ja siinä samalla varmasti tulee taas into kasata bändikin.

90-luvun suuruuksista yksikään ei taida muuten olla enää kasassa. Supergrass tuli ainoana mieleen. Blurin tulevaisuuskin on aikalailla auki tällä hetkellä.

Anonyymi kirjoitti...

hiukan yllättävä veto nyt, kun bändi on parhaimmassa vedossa vuosikausiin.

toisaalta dig out your soulin jälkeen lopettaminen on melkein yhtä hyvä ajankohta, kuin knebworthiin päättäminen olisi ollut.

tällä kertaa noel ei taida enää palata.

outo vuosi. jacko kuoli, oasis hajosi, mitä vielä?

t: lokaali

Pete P. kirjoitti...

Emmi: Se oli mun mielestä todella hauskaa, tulin siitä itse hyvälle mielelle. Todella mukavaa, jos säkin pidit siitä edes jonkun verran. Kiitos sulle!

Lauri: Joo, toi on tosiaankin hyvä kysymys, että kuka Liamin kanssa haluaa soittaa. Eiköhän porukkaa kuitenkin löydy, koska krediitti Liam Gallagher -nimisen laulajan levyllä tulee varmasti tarkoittamaan ihan taattuja rojaltituloja ainakin jonkin aikaa, jos vaan kestää Liamin persoonaa. Itse asiassa luulisin, että Liam on oikeastaan ihan hauskaakin seuraa (varmasti!), mutta Noelin kanssa se ei vaan tule yhtään toimeen (takuulla on tapahtunut joskus aiemmin jotain tosi pahaa? En sitten tiedä, onko se vieläkin se Barcelonan keissi vai jotain muuta...).

Sellainen asia tuli mieleen, että miten Liam voisi keikkailla yksin, koska eihän se jaksa laulaa kokonaista show'ta. Nythän viime vuosina on Liamin äänen kannalta ollut ihan oleellista, että Noel on tauottanut keikoilla muutaman biisin ajan. En usko, että Liam jaksaisi yksinään 90 minuuttia lavalla.

Noelilla on keikkailun kannalta tietysti sekin etu, että se olisi ihan loogista, jos se esittäisi Oasiksen biisejä, mutta olisi jotenkin hieman outoa, jos Liam soittaisi Wonderwallit ja Supersonicit.

Siinä olet aivan varmasti oikeassa, että Liamin ja Noelin on aivan pakko ihan sukusiteidenkin takia palata yhteen vielä joskus. Pakostihan ne tulee kuitenkin törmäilemään jossain, joten kyllä ne välit paikkaantuvat ennen pitkää. Mutta varmasti nyt tarvitaan ihan kunnon tauko, vuosia. Ja sittenkään en tiedä, kannattaisiko enää tehdä seuraavaa uutta Oasis-levyä joskus 5 tai 10 vuoden kuluttua vai vaan heittää keikkoja.

Ja siinäkin oot ihan oikeassa, että Oasis ja Supergrass oli viime perjantaihin asti ainoita olemassaolevia "Brittipop"-bändejä. Tai siis, hmmm, no kyllähän mm. The Bluetones ja Shed Seven keikkailee, mutta ne oli kuitenkin eri divisioonassa kuin Oasis tai edes Supergrass (jonka uusin levy muuten oli myös todella jees), eikä ne ole tainneet tehdä uusia levyjä enää vähään aikaan.

Nää on jänniä aikoja. Nyt odotan innolla, missä lehdissä julkaistaan ensimmäiset post-Oasis -haastattelut Gallaghereiltä. Luulisi jotenkin, että Liamilta voisi tulla kommenttia piankin, mutta Noelin puolelta veikkaisin että se pysyy vaitonaisena jonkin aikaa.

Pete P. kirjoitti...

Lokaali: Totta, oikeastaan kesä 2009 oli varmasti Oasiksen suurin keikkakesä ikinä: Wembley x 3, Heaton Park x 2, todella isoja keissejä. Kunniallinen lopetus (paitsi ihan nyt nää muutaman viimeisen keikan peruminen).

Mäkin olin tosiaan aika ihmeissäni Jacksonin kuolemasta ja Oasiksen hajoamisesta tuli ihan samanlainen WTF?-fiilis. Jotenkin voisikin odottaa, että joku kolmas outo juttu tulee vielä piakkoin... Toivottavasti ei nyt mikään kuolema.

Heheh, tässä voisikin kehitellä jonkun hypoteettisen veikkauksen tulevaisuudesta? Mitä yhtä yllättävää voisi tapahtua? Richard Ashcroft ryöstää pankin? Matti Vanhanen nousee Billboard HOT100 -listalle? Bono ostaa Madagaskarin itselleen lomasaareksi?

Anonyymi kirjoitti...

Ahdistusta purkamassa vinkin mukaan...

Vaikka Noel on ollut aina ollut minulle SE juttu Oasiksessa, niin suurin huoli on edelleen Liamista. Niin kuin edellä todettiin, ei Liam pysty vetämään kokonaista keikkaa nykyäänellään, ja isoin ongelma tosiaan on se että hän ei pysty vetämään (sillai hallinnollisessa mielessä tarkoitan:-)) yhtään mitään. Liam & vastuu/vastuullisuus vain ei sovi yhteen.

Tämä on yksi syy miksi pelkään miten Liamin käy. Ja toinen syy on se että miten Liam pärjää ilman Noelia, ei pelkästään ammatillisessa mielessä vaan henkilökohtaisella tasolla.

Yleinen/tabloidimielikuvahan Oasiksesta on että Noel ja Liam ei siedä toisiaan ja että suhde on pelkästään vihamielinen. Jos näin olisikin, tilanne olisi helpompi. Mutta 15 vuotta heitä seurattuani on pakko todeta, että ristiriitaisempaa ja kompleksisempaa suhdetta kuin mitä heidän välisensä on en tiedä. Vihan lisäksi sitä rakkauttakin on ollut äärettömästi. Lisäksi Liam hakee jatkuvasti Noelin hyväksyntää ja huomiota ja vaikuttaa sairaalloisen mustasukkaiselta.

Noelhan kirjoitti siinä lopullisessa jäähyväisviestissään lauantaina näin:

"As of last Friday the 28th August, I have been forced to leave the Manchester rock'n'roll pop group Oasis.

The details are not important and of too great a number to list. But I feel you have the right to know that the level of verbal and violent intimidation towards me, my family, friends and comrades has become intolerable."

Rankkaa tekstiä. Jotain todella rankkaa ja outoa (Liam-asteikollakin) Liam tuntuu viime kuukausien aikana tehneen.

Anonyymi kirjoitti...

Parhaista 00-biiseistä:

Minun listani on hyvin erinäköinen kuin sinulla. Mutta vertailtaessa 2000-luvun biisejä 90-luvun biiseihin olen vilpittömästi sitä mieltä että iso osa niistä on ihan yhtä hyviä ja parempiakin kuin 90-luvulla. 2000-luvulla ei vaan ollut sitä momentumia enää joka sai vuodet 94-96 tuntumaan niin ihmeellisiltä, jolloin biisitkin sai ylimääräistäkin gloriaa.

90-luvun levyistä MG on minusta yliarvostettu. DM on mahtava ja enkä ole koskaan lakannut diggaamasta BHN:ta, niin kuin suuri osa ilmeisesti lokakuussa 1997 yhtäkkiä lakkasi:-). Mutta eniten 90-luvulta diggaan noita singlejen b-puolia, ne on aivan mahtavia, ja se tunne kun pääsi harva se viikko (siltä se tuntui) ostamaan uutta Oasis-singleä ja ne singlellä saattoi olla kuusikin biisiä...

Heathen Chemistry ja Dig Out Your Soul on minulle NE 2000-luvun albumit. DBTT on jotenkin "kuiva" ja valitettavasti sinun lempparibiisisi "The Importance of Being Idle" on paremminkin minun ei-Oasis-suosikkien listalla. Yleisesti Noelin laulamat biisit ovat erikoissuosikkejani, mutta "...Idle" on tuntunut aina niin pastissinomaiselta, ei "oikealta" biisiltä.

Tässä näitä minuun eniten 2000-luvulla kolahtaneita

HC:lta
- Force of Nature
- Better Man
- The Hindu Times
- She Is Love

DBTT:lta
- The Meaning of Soul
- Guess God Thinks I'm Abel

(sekä Let There Be Lovesta se Noelin itse laulama ja eri sanoilla oleva demoversio "It's a Crime" - paljon koskettavampi kuin levyversio, joka mielestäni on liian kliininen, niin kuin Noelin biisit DBTT:lla yleisesti)

DOYS:lta
- Bag It Up
- The Turning
- Waiting for the Rapture
- Shock of The Lighting
- Falling Down

DOYSin käsittely suomalaisessa mediassa oli muuten jotain käsittämätöntä ja kritiikit käsittämättömän huolimattomia ja heikkotasoisia. NYTkin ruttasi jälleen kerran Noelin sanoitukset ja pääsi samalla korkealle listalla väärinkuultuja laulunsanoja ("shake your reptile"...)

GGTIA:sta sen verran että jossain foorumissa joku ihan vilpittömästi kirjoitti miten siinä on hyvä biisi Liamille jatkossa keikoilla esitettäväksi.

"I could be your lover/you could be all mine" - epäilenpä että jos/kun Noelin ja Liamin ero jää pysyväksi ei Liam pysty tuota enää koskaan laulamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Noel on mitä ilmeisimmin vuotanut Pariisin perjantai-illan tapahtumat The Suniin luottotoimittajansa kautta. Kyseinen lehtihän ei kovin luotettavassa maineessa ole, mutta tarina tuntuu todennmukaiselta ja niin turhan tutulta.

Liam tulee keikalle umpihumalassa, Noel hermostuu kun kukaan ei uskalla yrittää saada Liamia kuriin ja aloittaa itse kurinpalautuksen. Liam ryhtyy laukomaan "horrendous things" Noelin lapsista.

Kitara on tämän version mukaan akustinen, sen heitti Liam Noelin päälle, ja lopuksi Noel talloi soittimen rikki poistuessaan paikalta.

Pete kyseli tuosta Barcelonasta v. 2000. Silloinkin Noelin lähdön syy oli Liamin Noelin tyttärestä laukomat asiattomuudet.

The Sunin jutun mukaan Liam on myös häiriköinyt Noelin avovaimoa. Eilenhän Liam itse oli oman vaimonsa kanssa jo rantalomalla Italiassa. "Elä hetkessä" -elämänasenteesta (joka Liamilla totisesti on hallussa) on varmaan hyötyä nyt, mutta epäilen että parin kuukauden kuluttua - jos/kun tämä ero jää pysyväksi - lomailufiiliksiä ei enää ole.

Pete P. kirjoitti...

Joo, Liam oli ilmeisesti ennen Pariisia ollut viikon verran jossain hummailemassa? Hmm... Kuulostaisi sinänsä aika perus Oasis-keissiltä, mutta ei seuraukset ole kuitenkaan ennen olleet näin rankkoja.

Andy lähti Liamin kanssa sinne Italiaan lomailemaan. Eli puolet on nyt valittu?

Anonyymi kirjoitti...

On kyllä taas aivan parasta ja tietty samalla piinaavinta saippuaoopperaa, pakko kaivaa naksut esiin. Tätä kirjoittaessani uutisissa (http://stopcryingyourheartoutnews.blogspot.com/) päällimmäisenä kaksi täysin ristiriitaista viestiä Liamin leiristä. Mitähän toi tammikuinen tiedotuskin tulisi pitämään sisällään?

Anonyymi kirjoitti...

Tarkemmin ajatellen, eihän näissä Liamin ensireaktioissa välttämättä olekaan mitään ristiriitaista. Soittaminen Noelin kanssa olisi suljettu pois, mutta Oasis palaisi ilman päällikköä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...