04 elokuuta 2009

Viikon viitonen

Kopioin nyt röyhkeästi idean dpst:n blogista ja alan julkaista sarjaa nimeltä Viikon viitonen, jossa esittelen Spotify-linkkien kautta 5 kappaletta, jotka ovat viikon aikana olleet itselläni joko tiheässä soitossa tai muuten vain relevantteja. Jos jollain ei vielä ole Spotifytä, täältä löytää ohjeet, miten sen saa käyttöönsä.

Sitten ensimmäiseen Viikon viitoseen, olkaa hyvät (linkit siis avaavat yksittäisen kappaleen Spotifyssä):

Kun Cornershopin The Roll Off Characteristics (Of History In The Making) oli itselleni alkukesän kesä-anthem, nyt "loppukesästä" (ei muuten, mutta oma kesälomani loppuu käytännössä tänään) tunnelmiin sopii erinomaisesti birminghamilaisen The Twangin uusi single. Siinä on jotain hyvin elokuulle ominaista, jonkinlainen häivähdys jo hieman viilenevistä ja hämärtyvistä illoista, lievää iloisuuden keskelle lipuvaa surumielisyyttä.

"Life aint' so bad at all / When you live it off the wall", lauloi Michael Jackson vuonna 1979 ja todellakin toteutti tätä omaa väittämäänsä. Tässä kappaleessa on uskomattoman raikkaat soundit, lukuisia tarttuvia koukkuja ja yleisesti ainutlaatuinen tunnelma. Hännystelijämäisesti olen alkanut kuunnella Jacksonia tosissani vasta hänen kuolemansa jälkeen, mutta olen joka tapauksessa löytänyt monta erinomaista kappaletta, joista Off The Wall ansaitsee tulla mainituksi erikseen.

Arctic Monkeys antoi pienen ja hämmentävän maistiaisen tulevasta levystään viime torstaina järjestämässään web-konsertissa. Uudet kappaleet ovat todellakin jonkinasteinen kysymysmerkki, mutta jos Arctic Monkeysin hypersuosio sattuisikin viilenemään tulevan levyn myötä, ei voida ainakaan väittää, etteikö bändi olisi valmistautunut tähän jo itsekin. Kesällä 2006 julkaistu Who The Fuck Are Arctic Monkeys? kysyy enteellisesti: "In five years time, will it be 'Who the fuck's Arctic Monkeys?'" Biisi kuuluu ehdottomasti omiin suosikkeihini bändin tähänastisessa tuotannossa. Pidän aina tällaisista hieman synkeän aggressiivisista ja kohdettaan dissaavista lauluista.

Mainitsinkin jo Cornershopin, jonka kesäkuinen single tiivisti osuvasti kaiken kesäisen muutamaan miellyttävästi rullaavaan minuuttiin. Cornershop ei ehkä koskaan ole onnistunut luomaan aivan täysipainoisen laadukasta kokonaista albumia, mutta loistavia yksittäisiä singlejä se on julkaissut tietysti jo aiemminkin: tämä Rolling Stones -tyylinen pala vuodelta 2002 on myös kesäisyydessään ja outoudessaan todella mainio.

The Duckworth Lewis Methodin albumia on mahdotonta kehua liikaa. Tässä kappaleessa on myös hieman kesän päättymiseen viittaavaa onnellisen melankolista hehkua. Lisäksi tämä on niitä harvoja pop-kappaleita, joissa käytetään sanaa panglossian.

Ensi viikolla uusi Viitonen.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vau! Lisää vitosia kehiin! Aivan mahtavaa, jos jaksat tehdä näitä säännöllisesti.

/f

Pete P. kirjoitti...

Joo, haluaisin jo tehdä seuraavan vaikka heti, mutta ei kai näitä voi useammin kuin kerran viikossa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...