11 marraskuuta 2007

Huoh


Olipa taas levoton yö. Näin todella outoja unia. Melko usein oudot unet ovat hauskoja ja niiden jälkeen herää pirteänä, mutta tällä kertaa kävi päinvastoin.

Ensimmäisessä unessa sain kesätöitä ensi kesäksi. Kävelin keskellä yötä ulkona ja päätin yhtäkkiä poiketa sisään ensimmäiseen valaistuun rakennukseen kysymään kesätöitä. Siellä oli nahkatakkiin pukeutunut aasialainen mies, joka sanoi: "Totta kai saat kesätöitä. Mitä haluat tehdä?" Kerroin haluavani "haasteellista" ja "hyödyllistä työtä". Pääsin jonkinlaiseksi tehdaskoneisiin liittyvien tietokonejärjestelmien valvojaksi. Palkaksi sovittiin €2100 puhtaana käteen. Sanoin soittelevani asian tiimoilta vielä ennen kesää.

Kesätyöpaikan varmistuttua ostin jostain syystä jonkin Seiska-tyylisen juorulehden, jonka kannessa esiteltiin verotietoja. Siinä oli epätavallista se, että että kyseessä eivät olleet julkisuuden henkilöiden, vaan kaverieni vanhempien verotiedot. Ja ne esitettiin todella oudolla tavalla: "LIISAN* ÄITI JA ISÄ EIVÄT OLEKAAN KUVAAMATAIDON OPETTAJIA: OVAT JURISTEJA JA TIENAAVAT €80.000 VUODESSA!" (*nimi muutettu) Tämä oli jotenkin epämiellyttävää.

Siitä siirryin jotenkin keskelle keväistä peltoa tuijottelemaan taivasta. Katseeni kiinnittyi lentokoneeseen, joka teki valtavia kieppejä ja lopulta tippui alas maahan mustan savupilven saattelemana. Kauhistellessani tätä, huomasin äkkiä taivaalla pyörremyrskyn joka pyöritti Silja Linen risteilyalusta. Sekin tömähti maahan, mutta säilyi ehjänä. Laivan harmaapartainen kapteeni tuli kertomaan, että se johtui siitä että kaikki ovet oli pidetty turvallisesti lukittuina. "Se on ihan harhaluuloa, että mitään onnettomuuksia voi sattua. Pidetään vaan ovet lukossa!"

Lopuksi olin hotellissa, jonka hissiaulassa oli kuntopyöriä ja joka toimi jonkinlaisena tunnelina Tukholman ja Lontoon välillä.

Ja nyt on aika harmaa ja masentunut olo. Mutta ei se kyllä unista johdu.

MP3: Manic Street Preachers - Indian Summer [lähde]

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...