09 marraskuuta 2007

Kuntosali

Sarjassa "Outoja tapoja viettää perjantai-ilta" ollaan nyt päästy osaan #86, "Kuntosali".

No, perjantai-illat ovat ehkä muutenkin vähän yliarvostettuja - varsinkin kun seuraava päivä on täysi työ- (luku-) päivä. Enkä ollut läheskään ainoa salilla perjantaitaan viettävä.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun käytin yliopiston liikuntapalveluja. Puolen vuoden käyttöoikeus kustansi n. €60, mikä on erittäin halpa hinta kuntoilusta. Lisäksi piti hankkia salihousut ja -kengät (haluan ehdottomasti käyttää termiä 'salihousut', vaikka niissä ei olekaan psykedeelisiä oksennuksenvärisiä kuvioita).

Joillekin ihmisille urheilu ja kaikenlainen kuntoilu on elämän tärkeimpiä sisältöjä - ja miksikäs ei. Itse en ole oikein koskaan osannut arvostaa esimerkiksi urheilusuorituksia sellaisella tavalla, joka niille luultavasti kuuluisi. Jos joku tulee kertomaan minulle että "Tein tänään matsissa hienon taklauksen" tms., en oikein osaa sanoa siihen mitään. "Jahas..? Onneksi olkoon?"

Taidetta ja urheilua ei missään nimessä pitäisi aina asettaa vastakkain, mutta silti mielestäni esimerkiksi taito soittaa viulua on paljon arvostettavampaa kuin taito juosta kovaa tai lyödä tarkasti. (Ainoastaan huippujalkapallo on vähän eri juttu - se lähestyy parhaimmillaan taidetta.) Itse lopetin jääkiekon pelaamisen 13-vuotiaana, kun huomasin että pelejä tai turnauksia enemmän nautin autoradion kuuntelemisesta matkalla harjoituksiin ja takaisin.

Joten olen siis onnistunut viivyttämään kuntosaliharrastuksen aloittamista tähän asti, vaikka kavereistani varmasti n. 90% käy yliopiston salilla. Kiistämätön totuus on kuitenkin se, että liikunnasta tulee erittäin hyvä ja energinen olo, joka on todella addiktoivaa. Vaikka itse suorittaminen on tylsää ja yksitoikkoista, sitä jaksaa silti puurtaa, koska tietää että sen jälkeen tuntee itsensä kevyeksi ja rentoutuneeksi.

Se vähä liikunta, mitä olen viime vuosina tehnyt, on ollut lähinnä lenkkeilyä pari kolme kertaa viikossa. Kuntosali oli kuitenkin paljon hauskempi. Ainakin näin aluksi, koska kaikki uusi on hauskaa. Kai siihenkin kyllästyy melko pian.

Kuntosalilaitteissa oli paljon featureja, mikä oli tietenkin mahtavaa. Soutukoneissa, juoksumatoissa, kuntopyörissä ja muissa oli paljon erilaisia nappuloita ja led-valoja ja digitaalinäyttöjä. Lisäksi kuntoilun lomassa saattoi kuunnella iPodista itse valitsemaansa musiikkia. The Crash sopii loistavasti juoksumatolle, se on musiikkina sopivan hölmöä kuten liukuhihnalla juokseminen on tekemisenä hölmöä.

Huvittava yksityiskohta kuntosalilla oli se, että kaikki todella raskaan sarjan painot ja penkit ja tangot ja ties mitkä oli sijoitettu omaan nurkkaukseensa kulman taakse. Sinne ei tavallisilla käyttäjillä ole asiaa ennen kuin on muskeleita, joilla pullistella. Kulman takana on myös sopivan rauhaisaa nappailla steroideja tai muuta, luulisin.

Mukavaa oli se, että toiset käyttäjät eivät tuijottaneet tai kommentoineet, vaikka luulen etten ihan osannut käyttää kaikkia laitteita oikein (treenasin selkälihaksia lähinnä siten, että yritin kumaraisessa asennossa asettaa selkäpenkkiä sopivalle korkeudelle siinä onnistumatta). Salilla oli sekä julman näköisiä osa-aikaisia portsareita että mikropizzalla eläviä nörttejä ja kaikenlaisia ihmisiä siltä väliltä. Cooleimmalla tyypillä oli juomapullona Jameson-viskipullo ja käsissä hevirumpali-tyyliset sormettomat hanskat.

Eli kokemus oli positiivinen ja haluan pian mennä uudestaan. Sitä ennen pitää rakentaa iTunesissa jonkinlaisia bodaus-playlistejä, tms.


The Crash - Still Alive

Nyt lauantaina olisi muuten The Crashin ainoa Suomen-keikka koko syksynä. Pitäisköhän ehkä mennä? The Crashin näkeminen livenä on kokenut ehkä jonkinlaisen inflaation toistuvien kertojen myötä, mutta toisaalta se ei ole ikinä ollut huono vaan aina vähintäänkin viihdyttävä.

Ja sitten vielä säätilaan sopivasti:


Guns N' Roses - November Rain

Tämä on ehdottomasti tyylitöntä roinaa, mutta juuri sen takia todella vastustamaton kappale. Lisäksi video on kunnioitettavalla tavalla älytön. Ja YouTube -kommenteissa on loistava huudahdus "I can't believe Slash lost the ring!!" + Vielä erityismaininta siitä, että video on niin pitkä, että sen puolivälissä pitää tuoda ruutuun uudestaan esittäjän ja kappaleen nimen kertova grafiikka!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...