10 marraskuuta 2007

Yhtä tyhjän kanssa

Tämä viikko oli opiskelujen suhteen täysin yhtä tyhjän kanssa. Sain 700-sivuisesta tenttikirjasta luetuksi 15 sivua. Kävin kahdella luennolla, joista toisesta nukuin puolet ja toisesta juttelin vierustoverin kanssa mm. Kaija Koosta, Onnenpyörästä ja Hans Välimäen ex-vaimosta yli puolet ajasta. Lisäksi päätin jättää yhden kurssin kesken.

Ennen olisin ehkä ottanut tällaisesta saamattomuudesta stressiä ja potenut huonoa omaatuntoa, mutta tilanne on niin tuttu jo kahdelta aikaisemmalta opiskelujeni vuodelta, että en jaksa enää välittää. Ensi viikko on luultavasti tehokkaampi - niin se aina tuntuu menevän.

Lähinnä pitäisi oppia se, että kun huomaa olevansa keskellä motivaatioköyhää päivää / viikkoa, pitäisi vain tunnustaa se rehellisesti ja mennä tekemään jotain muuta. Jos istuu kirjastossa ja saa yhden tunnin aikana luettua kolme sivua, ei ole kovinkaan todennäköistä että tahti siitä paranisi, vaikka jaksaisi istua vielä neljä tuntia lisää.

Hmm, ehkä lievää häpeää tunnen myös siitä, että yliopistossa opiskeleminen on kuitenkin ainutlaatuinen mahdollisuus, joka ei toteudu kaikille halukkaille. Kolmisen vuotta sitten olisin luultavasti antanut vaikka vasemman käteni, jos olisin päässyt luennoille ja kirjastoihin. Ja nyt kun pääsen niille, käytän aikani Kaija Koon hygieniatason ja tv-kokin vaimopäivityksen pohtimiseen. Siinä mielessä ansaitsisin kyllä saada kunnon selkäsaunan.

MP3:

WAZ - I Will Follow [lähde] Hieno versio varhaisesta U2-klassikosta. Tällaiseen uudelleentulkintaan tarvitaan jo ripaus mielikuvitusta - laulumelodia on paljon monipuolisempi ja sävykkäämpi kuin alkuperäisessä.

Astrid Swan - Good Girl [lähde] Vähän aikaa sitten postaamani The Killers -cover oli erinomainen, mutta Astrid Swanilta löytyy totta kai omiakin hienoja biisejä. Tässä on jopa aavistuksen verran Beatles-sävyjä, mikä on aina hyvä juttu.

The Thrills feat. Mike Mills - Dancing In The Dark The Thrills ja R.E.M.:n Mike Mills esittävät livenä Bruce Springsteenin kasariklassikon. Harmittelen aina, ettei Pulp aikoinaan tehnyt tästä omaa tulkintaansa, se olisi sopinut Jarvis Cockerin tyylille hauskasti.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tätä voi kommentoida viittamaalla erään ainejärjestölehden pääkirjoitukseen yliopistosta ja odotuksista.

Pete P. kirjoitti...

Niinpä, no joo...

Toisaalta ne odotukset ja niiden toteuttaminen on vähän omissa käsissä...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...