28 marraskuuta 2007

YLE Extra

YLE päätti sitten lopettaa tänä syksynä aloittaneen Extra-televisiokanavan ensi vuoden alkuun mennessä. Ihmettelen ratkaisua kovasti. On kovin lyhytjänteistä päätöksentekoa ensin perustaa uusi TV-kanava ja sitten lakkauttaa se vuoden sisällä sen toiminnan aloittamisesta.

Itse en ollut vielä edes oikein ehtinyt "löytää" Extraa. Katsoin sitä kyllä satunnaisesti, mutta en ikinä vartavasten. Uuden kanavan vakiintuminen vie aina aikaa, mutta olen varma että katsojat olisivat ennen pitkää omaksuneet Extran kunnolla.

Katselin Extraa viimeksi toissapäivänä ja totuus kyllä on, että kanava vaikuttaa erittäin amatöörimäisesti tehdyltä ja todella kotikutoiselta. Mutta se ei välttämättä ole lainkaan huono asia! Näin pätkän, jossa studioon kutsuttu showpainija riepotteli ohjelman ohjaajaa ja juontaja käveli suutuksissaan pois studiosta, kun painija laukaisi jonkin naisia väheksyvän kommentin. Se oli virkistävän aitoa!

Lisäksi Extra on ollut ainoa kanava, jossa sekä esitetään musiikkia että myös keskustellaan siitä. Tietysti voi kysyä, onko musiikista keskusteleminen nyt niin tärkeää - eikö sitä voitaisi vain kuunnella. Omasta mielestäni se on kuitenkin kiinnostavaa ja esimerkiksi Extra Large -ohjelman Levyraati-tyylinen osio oli parhaimmillaan kohtalaisen mielenkiintoinen, vaikka siinä olikin liian usein niittirannekkeisia hevareita lyttäämässä kaikki ei-heavy -videot "nynnyjen musiikkina". Mutta ei legendaarinen Jyrkikään ollut vielä alussa parhaimmillaan; sekin löysi oman tyylinsä vasta ajan kuluessa.

Kuulin viime viikolla viestinnän luennolla, että lakiin TV:n toimiluvista ja muista asioista on luultavasti tulossa muutoksia ennen vuotta 2010. Siihen mennessä luultavasti YLE:nkin rahoitusta tullaan miettimään uusiksi. Ennen sitä YLE voisi kyllä koettaa vähän skarpata ja ainakin lopettaa tällaisten poukkoilevien aloitus/lakkautuspäätösten tekemisen.

No, jos Extran lopettamisesta pitää löytää hyviä puolia, sellainen voisi olla esimerkiksi se, että seuraavanlaisia pätkiä ei tarvitse nähdä enää edes vahingossa. Huonosti näytteleviä, ärsyttävän oloisia ja kaiken lisäksi vielä rumia muijia (tosin kesäinen Helsinki pätkän taustalla näyttää todella kauniilta):


"Väkevä & Niemi" (näitä tulee jossain Extran ohjelmien lomassa)

MP3:
The Smiths - Frankly, Mr. Shankly [lähde]
Radiohead - Karma Police [sama]

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...