18 marraskuuta 2007

Mittakaavan tarkistus

Viime vuonna marraskuu ja joulukuu olivat todella stressaavia. Toivoin, ettei sama toistuisi tänä vuonna (kun nyt on kirkasvalolamppukin ja kaikkea), mutta juuri niin on oikeastaan käymässä. Ei ehkä yhtä pahasti... vielä. Mutta siihen suuntaan.

Viimeisen viikon olen nukkunut todella huonosti ja niskaan ja hartioihin on sattunut koko ajan. En enää tiedä kumpi johtuu kummasta. Se alkaa olla melko rasittavaa.

Nyt pitääkin tehdä mittakaavan tarkistus. Kaikki stressi on täysin itseaiheutettua; oikeasti ei ole mitään syytä stressata.

Seuraavaan tenttiin on vielä kaksi viikkoa aikaa ja olen aivan hyvässä tahdissa. Joulukuun alussa pitää olla valmiina pari, kolme esseetä, mutta sellaisiahan nyt tekee yhdessäkin illassa. Eikä yhden typerän kuvankäsittelykurssin kesken jättäminen haittaa mitään.

Oikeastaan ainoa opiskeluihin liittyvä asia, joka todella on stressaamisen arvoinen, on tilastotiede. Tällä viikolla tipuin taas kärryiltä entistäkin pahemmin (kun jo aiemminkin ehkä raahauduin kärryjen pinnojen välissä toisella kädellä kiinni pitäen). Ensimmäisestä välikokeesta sain tasan yhden pisteen enemmän, kuin mitä läpipääsyyn tarvitaan (kai... olisi nimittäin ihan mukavaa, jos kurssilla olisi varsinaisesti kerrottu, mitä sen läpäisemiseksi oikeastaan tarvitaan).

Olen jo pari kertaa ehtinyt miettiä ensi kesän kesätyöasioitakin. Se nyt on ainakin aivan liian aikaista. Ja vaikka en saisikaan mitään oikeita töitä, ei minun ole silti mikään pakko mennä takaisin vartijaksi. Pitäisi vain yrittää muistaa se. (Tai siis unohtaa koko aihepiiri nyt ainakin vähintään pariksi kuukaudeksi.)

Sekin vetää mielen matalaksi, että ei oikein ole mitään kivaa, mitä odottaa. Tai mitään sellaista suurempaa kivaa. Pienemmässä mittakaavassa voi odottaa vaikkapa keskiviikon Portugali - Suomi -futispeliä tai ensi lauantain pikkujouluja. Ovat kai nekin edes jotain. Etenkin jos Suomi ihmeen kaupalla pääsisi EM-kisoihin!

Muista mittakaava. Pikkuhiljaa.

MP3: The Thrills - Not For All The Love In The World (Sebastian Tellier Remix) [lähde] Ranskalainen DJ lisää The Thrillsin nostalgiseen irkku-kalifornia-melankoliaan kaiutettuja kättentaputuksia ja pöljiä kasarisyntikoita: lopputulos on erinomainen.

The Killers feat. Lou Reed - Tranquilize


The Killers julkaisi tällä viikolla B-puolikokoelman Sawdust. Mukana on myös uusi kappale Tranquilize, jolla vierailee usein legendaariseksi kutsuttu (omasta mielestäni aika yliarvostettu) Lou Reed. Takuuvarman liioittelevaa Killers-tyyliä, tämä olisi sopinut hyvin Sam's Townillekin.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...