04 marraskuuta 2006

Ruotsi kutsuu


No niin, enää hieman yli 10 tuntia ja pääsee Ruotsiin. Jotenkin outoa, että odottaa tällaista reissua niin paljon. Oikeastaan odotan lähtemistä enemmän kuin varsinaista matkaa. Realistisesti ajateltunahan viikonloppu tulee sisältämään amistelua laivalla, karaokea, buffettia, tahmeita lattioita, ahtaita hyttejä, luultavasti kylmän majoituksen asuntolaivalla Tukholmassa ja ehkä kohtalaisen (joskin varmasti myös kylmän!) jalkapallo-ottelun. Mutta joka tapauksessa kiva päästä vähäksi aikaa pois.

Kävin viimeksi Ruotsissa keväällä 1998, siitäkin on kummallisen kauan. Muistan, että siltä retkeltä (jääkiekkoturnausmatka; join ensimmäistä kertaa Batterya ja tein yhden "king saven" - eräällä pelikaverilla oli iltalukemisena jonkun PC:n lentokonepelin manuaali!) ostin Kentin Isolan ja Pulpin Different Classin. Tulimme kotiin maanantai-aamuna, enkä mennyt kouluun sinä päivänä, vaan kuuntelin kyseisiä levyjä olohuoneen nojatuolissa. Se oli mahtava päivä, maaliskuun loppua kai. Ja kun menin seuraavana päivänä kouluun (nyt puhutaan siis ala-asteesta), sain kuulla että viikonlopun "kotibileissä" eräs tyttö oli sanonut, että olen kaikista "kivin". Toivottavasti tämänkertaisen matkan jälkeen tapahtuisi jotain samanlaista!

Minua huolestuttaa aika paljon se, että tulee olemaan noloa koska tunnun unohtaneen kaiken ruotsin kielitaitoni. Tänään jouduin tarkistamaan sanakirjasta mikä on "postimerkki" ruotsiksi! Vaivaannuttavaa. Toisaalta ei sillä pitäisi olla paljon väliä, mutta olisihan se nyt kiva puhua Ruotsissa ruotsia kun sitä on kuitenkin niin monta vuotta tankattu (mutta sitä ei ole tankattu kohta kolmeen vuoteen). Unohdin katsoa Anders & Månsinkin tältä viikolta... Hrmh.

No, hej då, tiistaina takaisin!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...