11 marraskuuta 2006

Toinen Oasis


Oasis on kuin bändien Jekyll / Hyde: on Liamin kova rock'n'roll-Oasis ja Noelin herkempi singer/songwriter-Oasis. Yllättävää on se, että kumpikin Oasis on parhaimmillaan aivan fantastinen. Bändin kappaleet ovat niin hyviä, että ne toimivat monella tavalla esitettyinä.

Stop The Clocks -kokoelmaa markkinoidakseen Noel ja Gem ovat lähteneet muutamalle keikalle sen herkemmän ja akustisemman Oasiksen kanssa. Keikkoja on ollut Lontoossa, LA:ssa ja Torontossa. Noel laulaa ja soittaa akustista kitaraa, Gem soittaa sähkökitaraa tai koskettimia ja Mucky Fingers -kappaleessa edellisellä levyllä soittanut Terry Kirkbride soittaa karsittua rumpusettiä.

Biisilista on koostunut vahvasti b-puolista ja tunnetuimmistakin kappaleista on esitetty hieman tavallisuudesta poikkeavia versioita. Esimerkiksi nyt kuultu näkökulma Slide Away'hin on hienoin ei-Liamillinen versio kappaleesta ikinä! Tämänkertainen akustinen kiertue on jopa parempi kuin legendaarinen MTV Unplugged - luultavasti sen takia, että nyt Noel on saanut suunnitella esiintymisen rauhassa, kun on tiennyt että Liam ei varmasti ole mukana.

Toronton-keikan tämän viikon tiistailta voit ladata tästä (zip-pakattu tiedosto, n. 70mt). Suosittelen aivan kaikille, piditpä sitten Oasiksesta tai et! Tämän jälkeen et voi olla pitämättä.

[Bonuksena jälleen älyttömän hauska Noelin haastattelu The Guardianista (lue etenkin kommentit Keanen laulajasta ja jäniksistä!) ja Nikke Knattertonia You Tubesta.]

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oasis on kyllä yksi niitä parhaista brittibändeistä ja bändeistä yleensäkkin. Taidan omistaa kaikki levyt ja varmasti tulee Stop the Clockskin hankittua. Hyvä Jekyll ja Hyde- vertaus ja olet siinä täysin oikeassa.

Pete P. kirjoitti...

Vielä lisää tästä aiheesta... Miten on mahdollista, että nyt, vuonna 2006 Noel osoittaa olevansa kaiken jo ennen tiedetyn lisäksi vielä loistava muusikko?

Että vanhoista biiseistä saa tällaisia uusia sävyjä esiin? Nää versiot on sellaisia... hienostuneita. Jalostuneita. Tää keikka pitäisi julkaista levynä tai iTunesissa tai jossain.

Slide Away on niiiin mahtava. Ei voi käsittää.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, mainos Liam and Patsy Recreation Club:
Oasis dokumentin Lord Don`t Slow Me Down Suomen ensi-ilta sekä kokoelma-albumi Stop The Clocks -julkaisujuhlat.
Kevin goes Oasis sekä heittää myös oman settinsä.
Dj. Jari "Kemin Noel" Mäkäräinen. Oasiskaraoke. Juhlapuhe Paavo "Some Might Say" Arhinmäki.
Keskiviikkona 22.11.2006 Virgin Oil kello 18-24. 5 € . G&T ja sinä! Huom! Ohjelma alkaa jo kello 18.00!! ps. hieno flyerikin olisi vaan kuinka saan sen sulle?

Pete P. kirjoitti...

Moi! Hemmetti kun en huomannut kommenttiasi aiemmin... Luin asiasta vasta eilisestä Nyt-liitteestä. Aion kyllä olla paikalla, leffa on pakko nähdä (Kevinistä ei niinkään väliä)!

Edellisessä L&P R-Clubissa osallistuin Oasis-karaokeen ja sain palkinnoksi Columbia-vinyylilevyn.

Laita flyer vaikka Imageshackin tai muun kautta nettiin ja kerro osoite täällä (vaikka kommenttina uusimpaan postaukseen, en aina huomaa näitä vanhoja).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...