08 marraskuuta 2006

Top-asiat, #10: featuret


No niin, eli top-hyvien asioiden lista alkaa tästä. Aion käyttää alkuperäistä Silja Symphonyllä eilen klo 05 raapustettua listaa, vaikka se on ehkä hieman puutteellinen ja vaikuttaa paikoin hölmöltä.

Tarkoitus ei ole siis listata mitään elämän tärkeimpiä arvoja tai muuta, vaan tavallaan konkreettisen käsitteellisiä asioita, jotka ovat arjessa tärkeitä ja tekevät elämästä mielenkiintoista.

Ensimmäisenä ovat "featuret". Mikä tahansa asia muuttuu mielestäni kertaheitolla paremmaksi, jos siinä on jotain erikoista - jotain ominaisuuksia, yksityiskohtia, nappuloita tai muuta. Ja mitä käsittämättömämpi ja turhempi feature on kyseessä, yleensä sitä parempi. Suosikkiesimerkkini viime aikoina näkemistäni hölmöistä featureista on sähköhammasharjassa oleva digitaalinen näyttö, joka näyttää paljonko käyttäjän pitää vielä harjata että hampaat olisivat puhtaat! Sellainen hammasharja on mielestäni valtavan paljon kiinnostavampi kuin omani, jossa ei kyseistä ominaisuutta ole.

Mutta siis hienoja featureja voi olla muuallakin kuin teknisissä laitteissa. Pidän esim. taiteesta, jossa on paljon pieniä yksityiskohtia ja kikkoja katsottavaksi, kuten esimerkiksi Chagallista. Ja esimerkiksi kirjoissa ja tv-ohjelmissa kaikenlainen juonella tai rakenteella tai toteutuksella kikkailu on mielestäni aina plussaa. Myös ihmisissä voi olla featureja, vaikkapa puhetavassa tai käytöksessä tai luonteessa tms. Säässä voi olla featureja, pakkauksissa, paikoissa, melkein missä tahansa.

On vain pari asiaa, joissa featuret eivät ole mukavia. Niistä myöhemmin tällä listalla.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...