21 heinäkuuta 2008

Arkipäivän rocktähdet

Yksi suurimmista unelmistani olisi olla menestyvä rocktähti. Jos (ja kun) se ei ole mahdollista, olisi hienoa löytää jotain työtä, joka olisi niin lähellä rocktähteyttä kuin vain mahdollista: epäsäännölliset työajat, matkustelua, rahaa, jne. jne.

Mietin tätä taas tänään ja tajusin, että itse asiassa tunnen montakin ihmistä, jotka käytännössä elävät rocktähtimäistä elämää. He pelaavat pokeria.

Minulla on monia ystäviä, jotka elättävät itsensä oikeastaan kokonaan pokerinpeluulla. He ovat parikymppisiä ja tienaavat silti enemmän kuin keskiluokkaiset vanhempansa. Heidän elämänsä vaikuttaa kieltämättä hienolta: eräätkin ovat viimeisen vuoden aikana matkustelleet mm. Australiassa, Miamissa ja Las Vegasissa. Ja kaikki siis eri reissuilla, ei millään yhdellä yhtenäisellä Kilroyn budjettimaailmanympärysmatkalla. Kun on varaa, eikä ylimääräisiä velvoitteita, on helppo lähteä muutamaksi viikoksi maailmalle.

En missään nimessä ole heille kateellinen, päinvastoin ihailen heitä kovasti. Tiedän, että nettipokerielämä vaatii myös satoja ja taas satoja tunteja istumista vihertävänhohtoisen ruudun ääressä napsimassa muutamien dollareiden voittoja – ja joskus kärsimässä tappioitakin. Pokeri ei ole mitään leikkiä, se on ehdottomasti taitopeli, eikä itselläni ikinä riittäisi siihen kärsivällisyyttä ja loogisuutta.

Mutta on joka tapauksessa jotenkin todella ihmeellistä, että Suomessa on nykyään yhtäkkiä suuri joukko nuoria ihmisiä, jotka voivat elää melko fantastista arkea, kuin rocktähdet konsanaan. Ja on todella hienoa, että he pystyvät elämään tuollaista elämää nimenomaan parikymppisinä ja kokemaan maailman ihmeitä nuoressa iässä.

Media on kyllä nykyään täynnä juttua suomalaisista kasinomiljonääreistä, mutta nimenomaan tällainen hyvin menestyvä, laaja "pokerirahvas" olisi erittäin mielenkiintoinen tutkimuskohde.

MP3: DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince - Summertime [lähde]

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...