29 heinäkuuta 2008

Yliluonnollista!

Kotimaisista televisiokanavista kristillinen TV7 on ehdottomasti omituisin. Se on kiehtova ja järkyttävä kurkistus tosiuskovaisten omalla omituisella logiikallaan pyörivään maailmaan, jossa usko on vahvaa mutta tv-tekninen osaaminen heikkoa.

Mielenkiintoisimmilaan TV7 on kesäisin, kun sen kotimainen sisällöntuottajajoukko on lomalla ja kanava näyttää lähes pelkästään amerikkalaisia uskonnollisia ohjelmia. Jenkkien paatoksellinen Jeesus-hurmos olisi pelkästään huvittavaa, ellei se olisi myös melko pelottavaa.

Yksi oudoimmista TV7:ltä näkemistäni amerikkalaisista ohjelmista oli eilen bongaamani "Yliluonnollista!" jossa messiaanisen herätyksen kokenut toimittaja Sid Roth keskustelee vaihtuvien vieraiden kanssa show'ssaan, joka "haastaa maallisen tiedonvälityksen". Eilisessä jaksossa vieraana oli saarnamies, joka väitti että Raamatun maininta "nöyristä, jotka perivät maan" tarkoittaa aivan kirjaimellisesti taloudellisen laman aikaista tilannetta. Eli siis rikkaat maan-, asunnon- tai muun omistajat joutuvat talousromahduksessa myymään omaisuutensa vaatimattomille kristityille, jotka saavat matalasuhdanteessa lunastettua sen erittäin halpaan hintaan ja näin "perivät maan".

Jumala antaa ilmeisesti myös muita sijoitusvinkkejä: erästä meksikolaista farmaria hän oli käskenyt myymään lehmät ja ostamaan tilalle pässejä – ja kas: pässinmetsästyksestä oli tullut turistien suosima vetonaula ja farmari oli rikastunut suunnattomasti. Niin helppoa se on, kun vain uskoo Jumalan investointisuosituksia!

Suomessa Jumalaa ja rahaa tuskin uskallettaisiin yhdistää näin raflaavasti, mutta Yhdysvalloissa moinen on ilmeisesti melko luonnollista, ainakin tällaisille höyrypäille. He itsekin luultavasti tienaavat melko mukavasti televisio-ohjelmillaan ja kiertävillä luennoillaan Amerikan uskonnollisilla sydänmailla. Joten kyllä Jumala auttaa ainakin joitain menestymään.

Muuta:

Katselin eilen töissä YouTube-pätkiä The Verven esiintymisestä Glastonburyn festivaalilla kesäkuun lopussa. Bändi vaikuttaa olevan aivan titaanisessa vedossa ja Richard Ashcroftin ja Nick McCaben sähköinen dynamiikka lisää jokaiseen kappaleeseen kiehtovaa jännitettä. Etenkin Ashcroft on saanut laimeiden soolovuosiensa jälkeen esiintymiseensä takaisin sitä intohimoa ja itseluottamusta, josta hän alun perin tuli tunnetuksi. Katsokaa vaikka The Drugs Don't Work ja etenkin kohta n. 3:09! Itselläni ainakin kylmät väreet kirjaimellisesti kulkevat pitkin selkää, kun Ashcroft muuttaa tuttua laulumelodiaa aavistuksen verran lisäten siihen vielä yhden pykälän aitoa koskettavuutta ja luoden pienen yksityiskohdan avulla ainutlaatuisen hetken:

The Verve - The Drugs Don't Work (Live, Glastonbury 29.6.2008)

4 kommenttia:

Amoena kirjoitti...

It's Supernatural on kyllä just sellainen, että se on aina pakko katsoa loppuun jos sattuu TV7:lle vahingossa kääntämään silloin kun se tulee. Mutta en ole sentään niin syvällä vielä, että tietäisin milloin se tulee ja olisin TV:n ääressä valmiina sitä odottamassa :P

Anonyymi kirjoitti...

Pahinta koko hommassa on se, että uskovaiset vielä oikeasti uskovaat noihin juttuihin -ainakin osa.

Tulee mieleen taannoinen uskonnonopettajani, joka suoritti aina kurssin alussa istumajärjestysarvonnan, jotta Jumala saa määrätä oppilaiden istumapaikat :D

BTW, ilmoittaudun vielä aktiiviseksi blogin seuraajaksi. Täältä saa hyviä musavinkkejä ja tykkään jutuistasi muutenkin!

Pete P. kirjoitti...

No, kuten linkistä näkee, niin se tulee siis maanantai-iltaisin... ;-)

Ja tosiaan pelottavinta on nimenomaan se, että jotkut ottaa noi tosissaan ja elää elämiään sen mukaan.

Mulla ei onneksi (?) ikinä ollut kovin uskonnollista uskonnonopettajaa. Yläasteen uskonnonopettaja jopa suostui siihen, että tunnilla katsottiin Monty Pythonin The Meaning of Life, koska saatiin se vakuutettua, että kyseessä olisi elämän tarkoitusta syvällisesti pohdiskeleva leffa, hahah.

Kiitos vielä "ilmoittautumisesta" ja kehuista! :-)

Anonyymi kirjoitti...

:D Voihan Monty Pythonia katsoa toltakin kannalta.

Meidän olisi mieluimmin syönyt kenkänsä kun suostunut edes avaamaan telkkaria.
Mutta ei sen enempää tästä henkilöstä :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...