09 heinäkuuta 2008

Pernan venttausta

Englannin kielessä on sanonta "to vent one's spleen", eli vapaasti käännettynä ehkä "tuulettaa pernaa", tms. Pernan venttausta. Mielestäni se on oikein hyvä sanonta ja haluankin nyt taas kerran vähän ventata pernaani.

Siis kuinka ankeita jotkut ihmiset voivat olla? Kuinka bläääähhhejä ajatuksia voi esittää? Tänään töissä erästä tehtävää varten meidän piti miettiä kuuluisia suomalaisia maamerkkejä, mielellään mahdollisimman korkeita. Itse ehdotin tietenkin Stadionin tornia ja Näsinneulaa, koska ne ovat oikeastaan ainoat tunnetut korkeat rakennelmat maassamme. Mutta eräs henkilö vähätteli esimerkiksi Stadionin tornia ja tarjosi omana ehdotuksenaan... Puijon tornia!

Siis! Puijon! Tornia! Kuinka moni suomalainen tietää, miltä Puijon ****n torni näyttää? No, luultavasti kaikki kuopiolaiset, joihin Puijon tornin ehdottaja itsekin lukeutuu, mutta se ei riitä. Totta kai Suomessa on melkoinen pula helposti tunnistettavasta korkean profiilin arkkitehtuurista, mutta silti. Sama kuin ehdottaisi kuuluisimmaksi suomalaiseksi urheilijaksi Naakkakylän Hiihtoseuran 18-vuotiaiden murtomaamestaria.

No, mitään ideoita ei saisi suoraan täysin tyrmätä – enkä tietenkään niin tehnytkään. Hymistelin vain. Ja venttaan täällä nyt pernaa.

Toisen kerran sama henkilö ärsytti minua tänään, kun Bassoradio soitti mash-up:in Peter, Björn & Johnin Young Folksista ja Amy Winehousen Rehabista. Tämä todellinen ignoramus (toinen erinomainen englanninkielinen termi) luuli, että kyseessä on Gorillaz! Ei kai kukaan parikymppinen, ilmiselvästi pop-kulttuuria seuraava henkilö voi olla tunnistamatta parin viime vuoden kahta ehkä eniten soitettua kappaletta ja niistä tehtyä yhdistelmää? Miten siihen voi vielä sekoittaa Gorillazin?

Tuommoinen ärsyttää. Ja hyvin helposti saa itsensä ärsyyntymään, kun alkaa ärsyyntyä. No, ei se ole niin vakavaa. Nyt on perna ventattu.

MP3: Garbage - Only Happy When It Rains [lähde]

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vanhankoulukunnan kovan linjan Oasis-kannattaja olisi käyttänyt tilaisuuden mutista Albarnin aidsiin kuolemisesta jotain. Hienoinen ironia ei tosin olisi välttämättä auennut ihan kaikille.

t: lokaali

Pete P. kirjoitti...

Hahaha
Joo ei ei, olisi taas joutunut selittelemään ja kestämään pitkiä katseita... ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...