07 heinäkuuta 2008

Mmmbop / Pravda

Siitä on jo 11 vuotta, kun Hansonin kesähitti Mmmbop hallitsi maailman radioaaltoja. Ja ärsytti aivan tavattoman paljon. Rasittava renkutus tytönnäköisiltä pojilta.

Silloinen suhtautuminen Mmmbopiin oli ilman muuta turhan kriittistä. Jatkuva voimasoitto ehkä teki biisistä rasittavan, mutta pohjimmiltaan se on oikein tarttuva, kesäinen ja optimistinen kappale. Sen kuuleminen tekee iloiseksi. Mitä muuta voi kolmen minuutin pop-laululta vaatia?

MP3: Hanson - Mmmbop [lähde]

Toinen tällä hetkellä ihmetystä ja hämmennyksensekaista kunnioitusta herättävä asia on Pravda.ru-verkkolehti. Se ei ole täysin suoraan neuvostoaikaisen legendaarisen Pravdan perillinen, mutta ilmeisesti osa työntekijöistä on yhä samoja. Ainakin otsikot ja artikkelit ovat sensaatiohakuisuudessaan ja raflaavuudessaan aivan ylivertaisia! Missä muussa lehdessä voisi olla mm. jutut "Raging Earth tries to destroy humans with immense power", "4th of July - Nothing to celebrate", "Happy birthday America: a bunch of spoiled, whiny brats" tai "When are Indians going to eat cows?"?! Pravdan linja on nationalistinen, sensationalistinen ja usein melko fantastinen: jutut avaruusolioista ja muista kummallisuuksista ovat Pravdalle melkein jokapäiväistä kauraa. Silti kaikki artikkelit on päällisin puolin kirjoitettu hyvin asiallisen oloisesti ja perinteisellä journalistisella otteella. Pravda.ru on vähän kuin oikeasti olemassa oleva versio Alivaltiosihteerin sketseistä.

(Alivaltiosihteeri, lähetetäänköhän sitä yhä? Se oli 10-14 -vuotiaana suurin suosikkini, mutta sittemmin radionkuuntelu ja sen myötä myös Frangén, Heikura ja Liikka ovat päässeet haihtumaan elämästäni...)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kyllähän alivaltiosihteeri viellä elää ja hengittää..
tikun vaan kuuntelemaan.

Pete P. kirjoitti...

Tikun?

Anonyymi kirjoitti...

ei kun. lol. meikä ei osaa kirjoittaa.

mutta annettakoon se mulle anteeksi, kun on istunut koko päivän koneella kirjoittamassa ruotsia. ei töitten jälkeen koneella enää mikään suju. Nyt on vaan ollu niin surkeat kelit, ettei millään jaksais aktivoida itseään muuhunkaan.

Pete P. kirjoitti...

Aa, självklart. Ajattelin eka jotain "heti kun" tms., mutta "ei kun" ei tietenkään tullut mieleen...

Anonyymi kirjoitti...

Kommenttini tulee nyt aivan liian myöhään, mutta silti. Minulla oli tässä taannoin sellainen päivä, että päätin opiskella asioita jostain tavallisesta yhdysvaltalaisesta kaupungista. Jollain sattumanvaraisella tavalla täksi kaupungiksi valikoitui Tulsa. Nimestä saa hyvin kuvaavan muuttamalla kahta vokaalia, mikä tietysti herätti minussa kaikkein eniten tunteita. Tulsan hienoin feature on se, että Hanson on kotoisin sieltä!

Suosittelen tutustumaan sivustoon nimeltä http://www.greatschools.net. Sivu on valittu vuoden 2007 parhaaksi family&parenting - sivuksi ja Wallmart mainostaa siellä! Olen onnelinen.

Pete P. kirjoitti...

Hahaha, maailman anttiemäisin kommentti..! :-P Jee!

Tulsa on itse asiassa yllättävän merkittävä kaupunki. Se sijaitsi legendaarisen Route 66:n varrella ja siihen liittyy vaikka mitä tarinoita. Burt Bacharach sävelsi ökymahtavan biisin "Twenty-four Hours From Tulsa", se on laadukas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...