30 heinäkuuta 2008

Sämpylätieto lisää tuskaa

Olen koko kesän ollut ihastunut työpaikallani aamuisin tarjottaviin tuoreisiin sämpylöihin. Ne ovat vaikuttaneet todella erilaisilta kuin useimmat muut sämpylät. Pehmeämmiltä, joustavammilta, kotitekoisemmilta ja juustoisemmilta. Olen kuvitellut, että ne ovat luultavasti jonkin lähileipomon joka aamu tuoreena leipomia ja tänne kuljettamia erikoisherkkusämpylöitä.

Maanantaina söin kaverini kanssa lounasta puistossa ja vein hänelle maistiaisiksi yhden tällaisen supersämpylän. Hänen kommenttinsa oli, että ne ovat "aivan hyviä" ja maistuvat valkosipulilta.

En itse ollut huomannut sämpylöissä valkosipulin makua ennen kuin kuulin siitä, mutta nyt en voi olla huomaamatta sitä. Se on suolainen, esanssinen ja epäluonnollinen aromi, joka tekee leivästä teollisen ja tunkkaisen makuista. Enää en usko, että aamiaissämpylät ovat minkään oikean pikkuleipomon spesiaalituote, vaan luulen, että ne vain sulatetaan työpaikan keittiössä joka aamu jostain 1000:n kappaleen pakastesäkistä.

En missään nimessä inhoa valkosipulia, mutta en myöskään pidä siitä mitenkään erityisesti. Jotenkin vain se, että herkkusämpylän ainutlaatuinen maku paljastui niin yksinkertaiseksi kikaksi, on vienyt niiden syömisestä enimmän nautinnon. On hyvin kummallista, miten tällainen asia voi vaikuttaa. Se jos mikä on todiste siitä, että tieto todellakin lisää tuskaa!

(Tosin tässä yhteydessä sanat "tieto" ja "tuska" esiintyvät hyvin väljissä merkityksissä.)

MP3: Glasvegas - Geraldine [lähde]

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei liity itse aiheeseen, mutta valitsemasi kuvat ovat usein tosi hyviä ja kontekstiin sopivia.

Pete P. kirjoitti...

Kiitos kiitos. :-) Joo, itse asiassa ajattelin eka laittaa otsikoksi jotain *näkemiseen* liittyvää, mihin toi hattu ois sopinut paremmin, mutta ilmeisesti se siis tuli selväksi näinkin. :-)

Anonyymi kirjoitti...

"Tieto lisää turskaa" -vanha norjalainen sanonta

Pete P. kirjoitti...

Aivan. Mä oon ihan tänä kesänä oppinut, että määrettä "turska" käytetään business-slangissa sanan "tappio" tilalla. "Jahas, TietoEnator teki taas turskaa tällä neljänneksellä."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...